Brand op zolder tussen spullen modelvliegtuigen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Brandweer Sliedrecht is met ondersteuning van de hoogwerker van Brandweer Papendrecht dinsdagavond 15 november 2022 in actie gekomen aan de Prickwaert in Sliedrecht-West. De bewoners werden even na 21.00 uur gealarmeerd door het brandalarm dat af ging. De eigenaar, met modelbouwen als hobby, ging vervolgens op de melder af en trof een zolderkamer vol rook. 

In een twee-onder-één-kap woning was brand uitgebroken op zolder in een ruimte waar modelvliegtuigen en spullen voor de modelvliegsport stonden. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Hij deed daarop meteen de deur dicht en alarmeerde de brandweer, die meteen met groot materieel uitrukte. Bij aankomst was de brand niet uitslaand. De brandweer, die opschaalde naar middelbrand, doofde het vuur op de zolderkamer, ventileerde en deed onderzoek met een warmtemeter. Volgens de officier van dienst van de brandweer is er niet veel water gebruikt. 

Tekst gaat onder foto verder. 

Oorzaak
Onderzocht wordt of mogelijk een accu / oplader de boosdoener is geweest en dat er kortsluiting is ontstaan. Over de werkelijke oorzaak kon dinsdagavond nog niets worden gezegd. Een ruit van een dakraam was gesprongen. Op de zolderkamer zou het ‘een bende’ zijn en veel schade. Voor de bewoners is Salvage geregeld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld