Bouwplannen nieuwe kerk Beth-El krijgen vorm

SLIEDRECHT – De voorbereidingen voor nieuwbouw van de Christelijk Gereformeerde Kerk Beth-El aan Kerkbuurt 72 zijn in een nieuwe fase gekomen. Dat bericht maandag 22 maart 2021 de bouwcommissie.

Dit is een laatste beeld van het ontwerp. Nu de aanbesteding achter de rug is en de bedrijven bekend zijn die de nieuwbouw gaan verzorgen, kan voorzichtig worden gerekend met een planning waarbij in augustus 2021 met de sloop van het huidige gebouw kan worden begonnen. (Ontwerpafbeelding Beth-El)

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal de gemeente de kerkdiensten gaan houden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Sliedrecht. Deze gemeente heeft eerder tijdens een eigen verbouwing, gebruik gemaakt van de Bethelkerk. Hoe dat samen dienst houden in de Boazkerk precies vorm gaat krijgen in deze coronatijd, is volgens de bouwcommissie nog niet precies te zeggen, maar ‘de onderlinge verhoudingen geven het vertrouwen dat hier goede afspraken over gemaakt gaan worden’.

Orgel
Omdat het orgel meegaat naar het nieuwe gebouw, zullen met het demonteren en inpakken daarvan de werkzaamheden beginnen. Orgelmakerij Boogaard zal het orgel daarna opslaan en na de bouw ook weer terugplaatsen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Coronatijd
Vanwege diverse omstandigheden zoals onder andere de ontwikkelingen en beperkingen rond Covid19, kunnen de plannen en de planning wijzigen. “Die flexibiliteit hebben we in de afgelopen tijd moeten hebben en dat zal mogelijk ook nodig zijn in de komende tijd”, bericht de bouwcommissie. 

1 gedachte over “Bouwplannen nieuwe kerk Beth-El krijgen vorm”

  1. De sloop zal best wel voor veel overlast zorgen, maar dat is nu eenmaal een gegeven en zeker op die plaats. De nieuwbouw ziet er op de foto mooi strak uit. Ik feliciteer nu al de bouwcommissie, met dit fraaie nieuwe kerkgebouw. Veel succes voor de bouwers van dit Godshuis. Tussen haakjes, ik ben geen lid van de Bethelkerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld