Japans restaurant Oishi Fusion

Boskalis verwerft miljoenencontract voor landaanwinning in Bahrein

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract van het Ministry of Works van Bahrein verworven met betrekking tot het North Manama Causeway project. Dat heeft een waarde van circa € 70.000.000,–. De activiteiten gaan in het derde kwartaal van 2019 van start en worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 voltooid.

Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het North Manama Causeway project is onderdeel van het strategisch plan van het Ministry of Works om het bestaande wegennet te verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe verkeersroutes om de snelgroeiende economie van het Koninkrijk Bahrein te ondersteunen. Als onderdeel van het programma gaat Boskalis twee middelgrote sleephopperzuigers inzetten om circa 130 hectare land aan te winnen met een geschat volume van zes miljoen kubieke meter zand. De activiteiten omvatten daarnaast steenstortwerkzaamheden ten behoeve van oeverbescherming.‎

Plaats een reactie

*=Verplicht veld