Boskalis rondt verkoop KST en Maju aan Rimorchiatori Mediterranei af

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Boskalis en mede-aandeelhouder KS Investments Pte. Ltd. (Keppel) hebben de verkoop afgerond van hun beider aandelenbelangen in hun havensleepactiviteiten in Singapore en Maleisië (Keppel Smit Towage Pte Ltd and Maju Maritime Pte Ltd) aan Rimorchiatori Mediterranei S.p.A. Boskalis heeft EUR 92 miljoen in contanten ontvangen voor zijn 49%-belang in de joint ventures, resulterend in een boekwinst vóór belastingen van circa EUR 50 miljoen.

De voorgenomen verkoop werd half november 2021 door Boskalis aangekondigd. De transactie wordt verwerkt in de resultaten over het eerste halfjaar 2022. De activiteiten en resultaten van KST en Maju zijn per 1 januari 2022 aangemerkt als assets held for sale en dragen niet meer bij aan het groepsresultaat. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De verkoop van KST/Maju volgt op het strategische besluit dat Boskalis in 2019 heeft genomen om zijn havensleepactiviteiten af te stoten. Boskalis heeft in 2019 zijn belangen in Saam Smit Towage en Kotug Smit Towage afgestoten.

Omvangrijke vloot
Keppel Smit Towage (KST) is in 1991 opgericht als een joint venture tussen Keppel en SMIT, een dochteronderneming van Boskalis. KST/Maju heeft zich de afgelopen dertig jaar ontwikkeld tot een van de grootste en meest vooraanstaande aanbieders van havensleepdiensten in Zuidoost-Azië. KST/Maju beheert een omvangrijke vloot van sleepboten, die actief is in Singapore en via haar joint venture in Maleisië. 

Toonaangevend
Rimorchiatori Mediterranei S.p.A. is een dochteronderneming van de Rimorchiatori Riuniti Group, een toonaangevende maritieme dienstverlener met hoofdkantoor in Genua, Italië, opgericht in 1922. Rimorchiatori Mediterranei beheert een vloot van meer dan 100 moderne sleepboten in meer dan twintig havens en heeft ongeveer 900 mensen in dienst.

Het bedrijf Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld