Boskalis en Kotug voltooien verkoop Kotug Smit Towage aan Boluda

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT -Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft met mede-aandeelhouder Kotug International B.V. (Kotug) de verkoop van Kotug Smit Towage aan Boluda Group (Boluda) voltooid. Dat bericht het bedrijf donderdag 1 augustus 2019.

Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het voornemen tot verkoop was maandag 4 maart 2019 bekendgemaakt. In lijn met de initiële aankondiging ontvangt Boskalis 93,6 miljoen euro voor zijn 50% belang in de joint venture resulterend in een boekwinst van 15 miljoen euro te verantwoorden in het eerste halfjaar. De opbrengsten worden in het derde kwartaal verantwoord, terwijl de activiteiten en resultaten van Kotug Smit Towage na het tekenen van de intentieverklaring per maandag 1 april 2019 zijn gedeconsolideerd.

Marktleider
De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op elf havens in vier landen, namelijk Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd. Boluda is in 1837 opgericht en reeds in 1920 zijn de havensleepactiviteiten vanuit Valencia, Spanje opgezet. Momenteel is dit familiebedrijf marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika. De combinatie Kotug Smit Towage en Boluda is zeer complementair waardoor deze transactie voor alle stakeholders aantrekkelijk is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld