Boomspiegelfeest 2022 dit jaar in Buitenuitbreiding-West

SLIEDRECHT – In de week van 1 t/m 9 oktober vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats. Net als vorig jaar doet de gemeente Sliedrecht daaraan mee en wel op zaterdag 8 oktober 2022. Vorig jaar nodigden de gemeente de bewoners van de Stationsweg uit om een boomspiegel te adopteren. Dit jaar hebben ze aan de bewoners van Buitenuitbreiding-West gevraagd of zij een boomspiegel willen adopteren.

Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte samen met Operatie Steenbreek, Stichting Sliedrecht Groen en NME De Hooizolder de bewoners – die zich hebben aangemeld – helpen met de aanplant. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Stichting Guerrilla Gardeners organiseert sinds 2020 het Nationale Boomspiegelfeest. Een campagne om de boomspiegel – de ruimte rond een boom – te vergroenen door wijkbewoners. Met als doel verbetering van de biodiversiteit, burencontact en gezonde, klimaatbestendige wijken.

1 gedachte over “Boomspiegelfeest 2022 dit jaar in Buitenuitbreiding-West”

  1. Vorig jaar wilden wij ook meedoen als buurt. Aangegeven bij de gemeente maar die vroegen nog even door over wat we dan gingen doen. Ja we zouden een tafel neerzetten om een paar koffiepotten op te zetten. Helaas dan werd het een evenement en moest een vergunning worden aangevraagd en daarvoor was het echt te laat.

    Hoe maak je leuke initiatieven als gemeente morsdood.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld