Bomen moeten wijken, omdat bewoners daglicht wordt ontnomen

SLIEDRECHT – De bomen langs de Parallelweg stonden er eerder dan de nieuwe woningen aan wijk Benedenveer en hun bewoners. Het gaat om achttien knotwilgen. Ze worden vrijdag 15 maart 2019 weggehaald, omdat ze volgens de gemeente Sliedrecht het het daglicht van de woningen wegnemen.

In november 2018 werd ‘het gedoe’ rond de knotwilgen door bewoners uitgelegd tijdens een bezoek van raadsleden en collegeleden. Nu is dus een besluit genomen. De gemeente heeft een kapvergunning afgegeven voor de knotwilgen en heeft daarbij een groencompensatie opgelegd. Er komen Krentenbomen voor terug in de plaats. Het planten van de nieuwe bomen volgt dit najaar. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De bewoners hadden het graag anders gezien, zegt de gemeente.  “De knotwilgen ontnemen veel daglicht van de woningen, waardoor de bewoners ze graag verplaatst zien worden. De projectontwikkelaar, GEM Benedenveer BV/ Gebr. Blokland BV, kapt vrijdag 15 maart de bomen”, laat de gemeente donderdag 14 maart 2019 weten. In Sliedrecht staan meerdere bomen bij woningen, die het daglicht soms wegnemen. 

13 gedachten over “Bomen moeten wijken, omdat bewoners daglicht wordt ontnomen”

 1. Vindt al deze meningen hypocriet met een makkelijk wijzend vingertje naar de gemeente, de bewoners die er voor kiezen om een nieuwbouwwijk te bevolken, snel kinderen te baren en zonodig te scheiden zijn zeker niet verantwoordelijk voor massaal verdwijnend groen en oprukkende nieuwbouw. Het probleem is niet een aantal knotwilgen maar de expansie van de mensheid.

 2. Het is zo vreselijk dat er zo negatief wordt gedacht over bomen en hun functie hier in het dorp.
  De bomen zijn van grote waarde (co2)etc, de kranten staan er vol van.
  Maar bomen hebben ook nog andere functie.
  Ze zijn gewoon prachtig! Met groene blaadjes in de zomer, maar ook in de winter de prachtige takken vooral met sneeuw bedekt is ’n schitterend gezicht.
  Laten we die schoonheid waarderen en ervan genieten.
  Ze verhullen al wat lelijk is biivoorbeeld beton.
  Dat is alleen al een reden om ze te behouden.
  Laten we genieten van al dat moois zonder meer.
  Het is natuur!

 3. Straks moet de spoordijk ook nog weg.
  Jammer
  Maar laat ze dan eerst hun rotsooi bij de overliggende groenstrook opruimen.
  En het plastic en leidingen die liggen er ook al maanden.
  Maar daar hebben ze waarschijnlijk Oogkleppen voor.

 4. Bij het maken van de bouwplannen stonden een aantal van deze karakteristieke knotwilgen (hoe oud zijn ze?) daar al. Er is dus toen al geweten dat dit tot overlast zou leiden. Wie heeft of hebben hier zitten slapen?

 5. Whats next? Schiphol afbreken omdat bewoners (oplevering 2019) last hebben van het geluid?

 6. Te zot voor woorden! die mensen hebben daar zelf een huis gekocht, dan moet je ook de consequenties nemen. Sliedrecht wordt steeds verder aangetast inderdaad in natuuraanzicht.

 7. Elk jaar knotten is ook een idee!! Natuurlijk zonnenscherm. Zo zonde!! Heel erg dat ze tóch weg moeten!

 8. Gelukkig worden er nieuwe bomen geplaatst. Onlangs zag ik dat meerdere huiseigenaren hun daken hebben voorzien van extra zonnepanelen. Dat scheelt weer een hoop C02. Goed bezig daar!

 9. We hebben bomen nodig. Wat nu ze nemen het daglicht weg, hadden ze daar maar geen woningen moeten bouwen.

 10. Zijn alle veranderingen vebeteringen betwijfel het.
  Het aangezicht wordt steeds verder aan getast. Toch mazzel dat de gemeente heeft geluisterd naar deze mensen, maar ontzettend zonde van deze mooie gezonde bomen die we heel hard nodig hebben. Bomen die het dag licht weg nemen dat is makkelijk op te lossen muren of gebouwen die het uitzicht of dag licht beperken is een ander verhaal dat is niet zo simpel op te lossen. Maar wel net zo erg.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld