Blue Rebel op poppodium muziekcafé The Moonshine

SLIEDRECHT – Back to basics, terug naar hoe het ooit begon en wat het later zou worden. Zaterdag 2 februari 2019 staat Blue Rebel in uitgaansgelegenheid The Moonshine. Het muziekcafé aan Stationsweg 3 verwacht de eerste set rond 21.30 uur. De toegang is zoals altijd gratis. 

De ritmesectie wordt gevormd door bassist Tony Frans (ex-Kingbee) en drummer Rob Heeren (Red House). Frontman Elbert Kok (ex- Coloured Dream, Sweet Bourbon) maakt het geheel af met zijn  licht melancholische stem en heerlijke gitaarspel.

Tekst gaat verder onder video
Hier vast een voorproefje.

Geïnspireerd door de oorsprong van de bluesrock, midden jaren 60 in de vorige eeuw, neemt Blue Rebel de bezoekers mee op een reis door de historie van de ‘blues that rocks’. Met covers van o.a. The Cream, The Free maar ook Jimi Hendrix gaan ze terug naar de beginjaren. De invloeden van de periode midden jaren ’60 van de vorige eeuw zijn ook duidelijk terug te horen in het eigen werk van dit powertrio Blue Rebel, dat ook zeker invloeden kent uit latere periodes van het genre dat zoveel bands zou inspirerende tot een nieuw geluid.

Show
Hier en daar terug grijpend naar de blues schets de band een totaalbeeld van ruim 50 jaar muziekgeschiedenis waarbij ook pareltjes uit latere periodes van o.a. Joe Bonamassa, Rory Gallagher en Walter Trout voorbij komen. Blue Rebel werd in 2015 opgericht en bestaat, met alle respect, uit echte muziekveteranen. Met een combinatie van swingende baspartijen, strakke grooves en hier en daar vlijmscherpe solo’s spat de passie en plezier van het podium en is een show van Blue Rebel een feestje voor alle liefhebbers van blues, rock en alles er tussenin. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld