Japans restaurant Oishi Fusion

Blue Rebel met blues and rock in The Moonshine

SLIEDRECHT – Back to basics, terug naar hoe het ooit begon en wat het later zou worden. Zaterdag 22 februari 2020 staat Blue Rebel met blues and rock in muziekcafé The Moonshine, Stationsweg 3. De eerste set van de band in de uitgaansgelegenheid begint om 21.30 uur. Entree is gratis. 

Blue Rebel werd in 2015 opgericht en bestaat, met alle respect, uit echte muziekveteranen. De ritmesectie wordt gevormd door bassist Tony Frans (ex-Kingbee) en drummer Rob Heeren (Red House). Frontman Elbert Kok (ex- Coloured Dream, Sweet Bourbon) maakt het geheel af met zijn licht melancholische stem en heerlijke gitaarspel.

Met een combinatie van swingende baspartijen, strakke grooves en hier en daar vlijmscherpe solo’s spat de passie en plezier van het podium en is een show van Blue Rebel een feestje voor alle liefhebbers van blues, rock en alles er tussenin.

Tekst gaat vcrder onder video.
Hier vast een voorproefje.

Geïnspireerd door de oorsprong van de bluesrock, midden jaren 60, neemt Blue Rebel je mee op een reis door de historie van de “ blues that rocks”. Met covers van o.a. The Cream, The Free maar ook Jimi Hendrix gaan we terug naar de beginjaren.

Pareltjes
De invloeden van deze periode zijn ook duidelijk terug te horen in het eigen werk van dit powertrio dat ook zeker invloeden kent uit latere periodes van het genre dat zoveel bands zou inspirerende tot een nieuw geluid. Hier en daar teruggrijpend naar de blues schets de band een totaalbeeld van ruim 50 jaar muziekgeschiedenis waarbij ook pareltjes uit latere periodes van o.a. Joe Bonamassa, Rory Gallagher en Walter Trout voorbij komen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld