Japans restaurant Oishi Fusion

Bloemenmengsels in bermen dragen bij aan biodiversiteit

SLIEDRECHT – De eerste resultaten van de dit jaar door de gemeente Sliedrecht ingezaaide bloemenmengsels in bermen zijn zichtbaar. Je vindt ze bijvoorbeeld langs de Ouverture in wijk Baanhoek-West en langs de Kubus op bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant. 

Op dit moment bloeien de eerste wilde bloemen en zijn er veel bijen en vlinders zichtbaar op deze bloemstroken. In de loop van het seizoen komen de hogere soorten in bloei. Bij geschikt weer zullen deze tot in oktober blijven bloeien. (Foto gemeente Sliedrecht)

De gemeente Sliedrecht heeft hier om de biodiversiteit te vergroten wilde bloemenmengsels gezaaid. “Deze bloemenmengsels helpen wilde bijen en vlinders bij het vinden van nectar (voedsel) en plaatsen om eitjes af te zetten. Daardoor dragen ze bij aan het vergroten van biodiversiteit in het stedelijk gebied”, aldus de gemeente Sliedrecht.

3 gedachten over “Bloemenmengsels in bermen dragen bij aan biodiversiteit”

  1. Bloemenmengsal was ook de bedoeling bij speelplaats Rijn straat! Ja Ja,iedere week wordt het keurig glad gemaaid door de gemeente,geen bloem nog gezien. Opmerking van de manier na aanspraak: Dat is allemaal onkruid! Hoe slim kan je ze hebben?

  2. Zou ook een heel goed idee zijn om te doen op die grote grasbult tussen v.d.Vlies schoenen en Cressendo.dat wordt dan een feest om langs te wandelen.misschien nog wat insectenkasten.zijn we helemaal goed bezig.DOEN HOOR GEMEENTE SLIEDRECHT.wordt het nog mooier in ons dorp

Plaats een reactie

*=Verplicht veld