Binnenvaartmuseum en Nationaal Baggermuseum komen met dagarrangement

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Voortaan is er elke derde donderdag van de maand een dagarrangement mogelijk van het Binnenvaartmuseum in Dordrecht en het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 met de historische inmiddels 125 jaar oude Veerdienst 3. 

De musea hebben een dagprogramma opgesteld, waarbij de Veerdienst 3 het vervoermiddel is. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In 2023 gaat het voor dit dagarrangement om donderdag 20 april, donderdag 18 mei, donderdag 15 juni, donderdag 20 juli, donderdag 17 augustus, donderdag 21 september en donderdag 19 oktober 2023. Het begint om 09.30 uur met koffie en thee in het Binnenvaartmuseum, daarna volgt een rondleiding door het museum op de duwboot René Siegfried, de LASHbak CGS 6013 en de Franse motor Marot.

Vaartocht
Om 11.30 uur vertrekt de Veerdienst 3 vanaf het Binnenvaartmuseum voor een vaartocht. Met na zo’n tien minuten de opening Prins Hendrikbrug. De vaartocht gaat over het Wantij door de Biesbosch, via de Helsluis en de Beneden-Merwede naar het Nationaal Baggermuseum, waar naast de Emmerbaggermolen Friesland wordt aangelegd. 

Rondleiding
Na de middag, rond 13.30 uur volgt een rondleiding door het Nationaal Baggermuseum. Na anderhalf uur aan de Molendijk vertrekt de Veerdienst 3 via de Beneden-Merwede, terug naar Dordrecht. Rond 16.00 uur wordt dan aangemeerd bij het Binnenvaartmuseum en zit het dagarrangement erop.

Reserveren en kosten
Het dagarrangement heeft doorgang met minimaal zeventien personen. Er kunnen maximaal 35 bezoekers per vaartocht mee. In beide musea en op de Veerdienst3 zijn er trappen aanwezig. Het is mogelijk om als groep/bedrijf/familie dit arrangement te boeken op een andere datum. Neem voor meer informatie hier online contact op. Hier kan je ook reserveren. Deelname kost €45,- p.p. (13 jaar en ouder) en €30,- p.p. (jongeren t/m 12 jaar). Een lunch (optioneel) kost € 10,– p.p.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld