Bijna twintig inwoners sinds januari 2021 overleden aan coronavirus

SLIEDRECHT – In Sliedrecht zijn sinds januari 2021 in totaal achttien mensen overleden aan corona. Er waren zeventien ziekenhuisopnames en 1500 inwoners liepen het coronavirus op. In het Reformatorisch Dagblad (RD) van vrijdag 7 mei 2021 zegt burgemeester Jan de Vries (CDA) in het duister te tasten naar een verklaring voor de hoge cijfers. 

“De enige verklaring die we kunnen bedenken, is dat gezinnen in onze regio relatief groot zijn. Als er dan besmettingen in de thuissituatie plaatsvinden, zijn het vaak grotere aantallen”, verklaart De Vries in het RD. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De hoge besmettingscijfers zijn volgens De Vries niet te wijten aan laks gedrag: “De Sliedrechtse bevolking is zich terdege bewust van de regels.”

Piek bereikt?
Er is volgens De Vries in de krant veel begrip en draagvlak voor de regels. “We onderhouden nauwe contacten met ondernemers, kerken en maatschappelijke organisaties. Er is geen enkele discussie over de regels. Daar zijn we heel blij mee. Sliedrecht toont een hechte gemeenschap te zijn die zich verantwoordelijk weet.” De Vries hoopt, mede doordat steeds meer mensen worden gevaccineerd, dat de piek is bereikt.

2 gedachten over “Bijna twintig inwoners sinds januari 2021 overleden aan coronavirus”

  1. Ik begrijp de reactie van de Vries en denk inderdaad dat veel te verklaren is door gedrag in de thuissituatie. En ja, we zijn best goed bezig samen, zoals ik al eerder schreef sliedrecht24.nl/verhalen-van-inwoners-sliedrecht-dit-wil-ik-kwijt-over-2020/ :).

    Dat gezegd hebbende, in heel Nederland dus ook in Slie, zie je (okay, zie ik) het gedrag wel weer versloffen. Trust me: ook ik ben niet heilig, maar iets meer discipline en care-taking zou fijn zijn. Om Freek de Jonge te parafraseren: “Of je Christen, Hindoestaan bent, Islamiet of Jood, er is leven, er is leven na covid… ” .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld