Bezorgdheid bij GGD ZHZ over toenemend aantal coronabesmettingen

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Het aantal coronabesmettingen loopt niet alleen landelijk, maar ook in de regio Zuid-Holland Zuid snel op. De afgelopen week is er volgens de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ)sprake van meer dan een verdubbeling van het aantal mensen met een positieve test. Dat bericht de organisatie dinsdagmiddag 19 oktober 2021.

Er is momenteel sprake van een toenemend aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten uit onze regio, zowel op de verpleegafdelingen als de ic’s.

Directeur Cees Vermeer van de GGD ZHZ maakt zich zorgen over de explosieve toename en de consequenties die dit voor de zorg kan hebben. Na een besmetting met corona ontstaan vaak eerst milde klachten. “Een deel van de positief geteste mensen blijkt echter zo ziek te worden dat ze na tien tot veertien dagen intensieve medische zorg nodig hebben. Dit kan betekenen dat ze in het ziekenhuis en soms zelfs op de intensive care opgenomen moeten worden”, bericht de GGD ZHZ.

Niet gevaccineerd
Vooral mensen die niet gevaccineerd zijn blijken een groter risico te lopen ernstig ziek te worden na een besmetting met corona. Vermeer: “Het merendeel van de in het ziekenhuis opgenomen patiënten is niet gevaccineerd. Als dit tempo van besmettingen aanhoudt, vrees ik dat onze zorgmedewerkers overbelast raken. Plaatsgebrek in ziekenhuizen kan ertoe leiden dat mensen elders in Nederland of zelfs in het buitenland opgenomen moeten worden. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD! Covid-19 blijft een gevaar voor de volksgezondheid. Ik zie vaccineren als enige weg om met elkaar uit deze crisis te komen.”

Vaccinatielocaties
De vaste vaccinatielocaties zijn in Dordrecht en Gorinchem (zonder afspraak). Daarnaast maakt de GGD ZHZ gebruik van een mobiele vaccinatie-units die verschillende wijken in de regio aandoen. Testlocaties zijn er in Dordrecht, Gorinchem en Mijnsheerenland.

1 gedachte over “Bezorgdheid bij GGD ZHZ over toenemend aantal coronabesmettingen”

  1. Wat vreemd dat ik me als gevaccineerde niet in de lockhorst kan laten testen!
    Er staat zelfs dat je niet getest hoeft te worden als je geënt bent!zo bizar!
    Het moet toch niet gekker worden.
    Conclusie:ik ben gevaccineerd dus immuun!!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld