Bezoeken van enige dijksynagoge ter wereld kan op Open Monumentendag

SLIEDRECHT – Leven erfgoed is het thema dit jaar tijdens Open Monumentendag. Ook de dijksynagoge aan Rivierdijk 51 zet de deur open voor publiek. Je bent welkom tussen 10.00 – 16.00 uur.

De dijksynagoge aan de Rivierdijk. Onder het levend erfgoed wordt onder meer verstaan het immaterieel erfgoed, zoals culturele gebruiken en tradities. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De dijksynagoge zal dit jaar tijdens de Open Monumentendag speciaal aandacht besteden aan de Joodse tradities in verband met Rosj Hasjana.

Tekst gaat verder onder foto.

Rosj Hasjana is een plechtig feest, waarbij het meer de traditie is om op de sjofar te blazen en appel met honing te eten. Dat kunnen bezoekers uiteraard ook verwachten! (Foto Dijksynagoge)

Het Joodse jaar kent vier nieuwjaarsfeesten, waarvan Toe Bisjwat (nieuwjaarfeest der bomen) en Rosj Hasjana (nieuwjaar) het meest bekend zijn. Dit jaar valt Ros Hasjana op zondag 17 september 2023. In de Joodse jaartelling wordt het dan het jaar 5784. Rosj Hasjana betekent ‘hoofd van het jaar’ en de viering duurt twee dagen. 

3 gedachten over “Bezoeken van enige dijksynagoge ter wereld kan op Open Monumentendag”

  1. Voor alle feestdagen is een tijd, daarom nu aandacht voor Rosh Hasjana. Eerder dit jaar besteedde wij onder meer aandacht aan Pesach, zie: sliedrecht24.nl/open-dagen-komend-weekend-bij-dijksynagoge/

  2. Ooit gehoord van “Pesach” met de sederavond. “Jom Kippoer”. Toe Bisjwat is dan een bekende feestdag maar jullie vergeten de echte belangrijke dagen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld