SLIEDRECHT – De bewoners van het woonwagenkamp aan de Beyerinckstraat willen dat de gemeente Sliedrecht snel maatregelen neemt om zwaar vrachtverkeer niet meer door de straat te laten rijden voor de in- en uitgang van het kamp. “Hier gebeurt nog eens een ongeluk met één van onze kinderen”, zegt een kampbewoner.
Dinsdagmorgen 27 december 2016 was er een gaslekkage bij het woonwagenkamp,
doordat een paal voor een schutting een gasleiding had geraakt. De kampbewoners willen dat de gemeente de schutting rond het kamp in zijn geheel had afgemaakt. (Foto Sliedrecht24)
Liever willen de kampbewoners dat de straat geheel wordt afgesloten en het uitsluitend in- en uitgang wordt voor kampbewoners. Al achttien jaar is dit volgens één van de bewoners een punt van discussie met de gemeente. De kampbewoners vrezen voor hun kinderen. Er staan ook geen borden ‘Pas op voor onze kinderen, er liggen geen drempels, maar er staat ‘slechts’ een bordje 30 kilometer. Het vrachtverkeer is een grote ergernis, omdat het inmiddels leidt to schade aan de woonwagens. Kroonluchters verschuiven, het dak scheurt en er ontstaat glasschade aan de wagens door trillingen van zwaar verkeer. “En dan te weten dat wij hier eerder woonden, dan de inrichting van de Nijverwaard een feit was. Om ons heen is gebouwd. We zijn niet belangrijk voor de gemeente Sliedrecht”, zegt een bewoner.
Schutting
Onlangs realiseerde de gemeente Sliedrecht een omheining rond het kamp en werden aan de Parallelwegzijde bomen gepland. Maar een deel van de omheining weigert de gemeente over openbaar terrein door te trekken. Aan de voorzijde van het kamp aan de Beyerinckstraat ontbreekt de omheining. Dat moesten de kampbewoners maar voor hun eigen rekening nemen. Letterlijk. Dinsdagmorgen bleek dat een paal die de gemeente had geslagen een gasleiding had geraakt. Voordat bewoners verder konden met het ‘dan maar zelf’ plaatsen van een deel van de omheining moest het lek eerst worden gerepareerd. Over de wijze van communicatie door de gemeente Sliedrecht over het niet doortrekken van de schutting is eveneens ontevredenheid. Zij hadden verwacht dat als driekwart van het terrein voorzien is van een schutting het laatste deel ook gedaan zou worden en dat is niet gebeurd.
Iedereen vergeet het verschil tussen burger en kampbewoner.
De burger kiest zelf zijn locatie in een buurt waar hij denkt dat het fijn wonen is.
Voor een kampbewoner wijst de gemeente een lokatie aan en daar heb je het maar mee te doen.
Weg vrachtverkeer dus.
Ik stel vast (en dat bevestigt u in uw reactie) dat u vindt dat de mensen daar niet moeten klagen. Ik lees dat er eerst een kamp was en pas later is de intensiteit van verkeer etc. toegenomen. Denk dat gaan wonen in een woonwijk een oplossing kan zijn. U vindt het vast geen probleem om mensen van het kamp als buren te krijgen.
N.N. Werkt waarschijnlijk ook in de media voorziening? Leest meer dat er is geschreven.
Als je op een industrieterrein woont kun je overlast verwachten van vrachtverkeer. Als je langs een snelweg gaat wonen kan je geluidsoverlast verwachten, als je aan een spoorlijn gaat wonen hoor je een trein langs rijden.
Vandaag een weg afsluiten morgen een spoortunnel aanleggen?
Het ontbreekt u aan feitenkennis. Een woonwagenkamp hoeft tegenwoordig niet te bestaan uit wagens op wielen.
Dat is kennelijk uw beeld. Neem er eens een kijkje en ik denk dat u gastvrij wordt ontvangen.
Redactie Sliedrecht24
Woonwagens?? Met wielen zeg maar?
Waar?
Waarmee L1 wil zeggen dat ze moeten verhuizen wanneer ze het niet bevalt? Tsjonge, als dat de oplossing zou zijn, waarom hebben die mensen dat zelf nog niet bedacht…
In ons huis in een woonwijk heb je zelden last van zwaar verkeer of het moet de vuilniswagen zijn….