Japans restaurant Oishi Fusion

Bewoners Stationsweg bijgepraat over plannen Achterom en rond begraafplaats

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Er komt zoals de plannen nu liggen een verbeterde fietsroute (mogelijk fietsstraat, maar daar is nog geen standpunt over ingenomen – red.) over het Achterom, achter de R.K. kerk langs tussen de woningen Stationsweg en de algemene begraafplaats. Dat is de bewoners maandagavond 2 december 2019 verteld op een bewonersbijeenkomst in uitvaartcentrum De Drechtstreek. De meeste bewoners waren tevreden over de voorgenomen aanpassingen, die ze zelf een vorige keer hadden ingebracht. Een tijdspad werd niet gegeven, maar wel dat eerste de Algemene Begraafplaats wordt aangepakt.

Bewoners is verteld dat eerst de algemene begraafplaats wordt uitgebreid. Daarna is pas de aanpassing op het Achterom aan de beurt. Voor zover het er nu naar uitziet, wordt niet ingeleverd op het aantal parkeerplaatsen. Maar over de inrichting werd maandagavond nog niet veel bekendgemaakt. Plan is om het fietspad over het Achterom duidelijk aan te gaan geven. Voor veel bewoners hoeft dat niet. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De herinrichting betreft verder het voorterrein nabij de ingang begraafplaats aan de Thorbeckelaan en het huidige parkeerterrein, aanpassing bij de Savornin Lohmanlaan / Goeman Borgesiusweg met auto-ontsluiting. Verder wordt het fietspad van de Tiendweg rechtdoor getrokken. Dat wordt dus niet confronterend met de auto’s van en naar het Achterom of de Goeman Borgesiusweg. Maar voor de rest mag er gewoon fietsverkeer over de Goeman Borgesiusweg. Verzocht werd door een bewoner om een parkeerverbod op het deel van de Goeman Borgesiusweg achter de begraafplaats. Ook kaartte een bewoner het voorkomen van wateroverlast bij laag gelegen woningen aan de Stationsweg aan. Hij vroeg er aandacht voor. Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte, Verkeer en Vervoer luisterde mee. Wanneer de bewoners opnieuw worden bijgepraat? Dat kan nog enige tijd duren. Over het algemeen geven de plannen een positief gevoel bij de omwonenden.

1 gedachte over “Bewoners Stationsweg bijgepraat over plannen Achterom en rond begraafplaats”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld