Bewoners en winkeliers willen dat gemeente terugkomt op plan Kerkbuurt-Oost

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Op initiatief van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) ’t Volkerhuys aan Kerkbuurt-Oost is donderdag 14 oktober 2021 een brief gestuurd aan alle bewoners en ondernemers in het gebied om het plan voor autoverkeer te keren. Bij de brief is ook een lijst met e-mailadresssen gedaan van de voltallige gemeenteraad, oud-raadsleden, wethouders, gemeentesecretaris, burgemeester en griffier.

Aanleiding om fel te protesteren, zijn de plannen die woensdagavond 13 oktober 2021 concreet zijn gepresenteerd door de gemeente Sliedrecht aan bewoners en ondernemers in het restaurant van de HEMA. Daar voelde niemand wat voor het plan. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

In de brief, die in het bezit is van online krant Sliedrecht24, pleit de VVE ’t Volkerhuys om de bestuurders van de gemeente Sliedrecht ertoe te bewegen om op hun plannen terug te komen om Kerkbuurt-Oost toegankelijk te maken met éénrichting autoverkeer. “Laten we ieder voor zich al deze mensen benaderen en hen vertellen waarom we dit niet willen, het een onzinnig en geldverkwistend plan vinden en tevens motiveren waarom het een onwenselijk en onveilig plan is”, schrijft de vereniging. Onder het motto ‘samen staan we sterker’ loont het volgens hen hopelijk om allemaal individueel een e-mail te sturen met daarin een eigen mening en ideeën hierover. 

Doorgedrukt
De gemeente Sliedrecht wil vanaf komend voorjaar beginnen met de herinrichting van het deel van winkelpromenade Kerkbuurt, vanaf de winkel van Klein Mode tot aan de Oosterbrugstraat / P.C. Hooftlaan. “Een plan welke door de gemeente na jaren discussie wordt doorgedrukt en totaal geen nut heeft. Men wil dit gedeelte (éénrichting) toegankelijk maken voor autoverkeer. In een ultieme poging de gemeente wellicht op andere gedachten te brengen, hebben wij als bewoners van het nieuwe appartementencomplex ’t Volkerhuys een initiatief genomen. Alle winkeliers en bewoners zijn tegen en toch wordt het geldverslindend plan (ruim € 200.000,–) uitgevoerd”, staat in de brief van de VVE ’t Volkerhuys. 

7 gedachten over “Bewoners en winkeliers willen dat gemeente terugkomt op plan Kerkbuurt-Oost”

 1. Heel bijzonder, die Raad van ons. Maar misschien zien wij wel dingen over het hoofd die de voorstemmers, die tot nu toe doodstil blijven, WEL zien.

  Misschien is het helemaal niet waar dat er zomaar3 (DRIE) kruispunten bijkomen, dat de toch al drukke Middeldiepstraat een weg naar links erbij krijgt, dat bij Kerkbuurt Oost eveneens een weg naar rechts komt, dat het toch al kleine kruispunt PC Hooft en Rivierdijk voor heel veel onduidelijkheid gaat zorgen.

  Misschien zien WIJ, als tegenstanders, wel niet dat schoolkinderen daar lopen om naar de gym te gaan, dat schoolkinderen, met of zonder ouders, zowel door de Middeldiepstraat als door de Kerkbuurt nu veilig kunnen fietsen, dat kinderen niet zomaar meer door kunnen lopen bij de Kerkbuurt, dat ouderen graag via de Kerkbuurt fietsen.

  Misschien zien WIJ helemaal niet dat de mensen die daar wonen gezellig allemaal uitlaatgassen op het balkon krijgen, dat er lawaai overlast gaat ontstaan voor die bewoners, dat de winkels daar veel minder aantrekkelijk worden om even ‘binnen te wippen’.

  Misschien heeft Sliedrecht geld over…..? Zou ook best kunnen dat de voorstanders, die daar waarschijnlijk niet wonen en niet vaak komen dat allemaal niet uitmaakt. Maar dat zou vreemd zijn want zij vertegenwoordigen alle bewoners.

  Zou ook best kunnen dat er een ander belang speelt, iets dat wij niet kennen, maar dat is nauwelijks voorstelbaar.

  Dus misschien een idee voor de voorstemmers uit de Raad om ons fatsoenlijk duidelijk te maken waarom men dit, wat niemand wil, hoe dan ook door wil drukken en dan ook nog voor de verkiezingen.

 2. Beste Mijnheer J. vd Linden,

  Ik ben het geheel met u eens!
  Wij (belangenvereniging Kerkbuurt-Oost) hebben ons met hand en tand verzet tegen dit onzinnige plan. Tot aan de rechter toe (zoals u wellicht, zich nog kan hinderen) We hebben vele malen ingesproken, ook zijn we vele malen onderbroken tijdens die vergaderingen. We hadden blijkbaar het gelijk aan onze kant. Maar men (lees – voorzitter van die vergaderingen destijds) heeft ons de mond gesnoerd.

  Verder kijkend.

  U schrijft “voortschrijdend inzicht” …..
  Ik moet u teleurstellen…..
  Destijds werd ons lettergezegd……”wij (bij monde van …) doen niet aan voortschrijdend inzicht”

  De zin: “ik moet u teleurstellen…” ga ik nu vervangen door….
  “MAAK U HEEL HARD OM HET VERKEER TEGEN TE HOUDEN OP DIT STUK KERKBUURT!”

  Vele vriendelijke groeten Anne de Vries
  Kerkbuurt 25
  Sliedrecht

 3. Dit plan is onbegrijpelijk. Het geld kan wel beter besteed worden. Hebben de voorstanders van de partijen SGP/CU en VVD en ook Pro een duidelijke motivatie en verbeterpunten waarom het wél door moet gaan?
  Er kan zoveel meer gemaakt worden van Sliedrecht! Knap eens op wat aandacht verdient en laat liggen wat goed is.
  Bovendien liggen daar ook de ‘stenen’ met namen van baggerbedrijven, dit is Sliedrecht.
  De winkels aan dit stuk zijn onderhand een begrip en ze horen bij de Kerkbuurt!

 4. ik vind dat de kerk buurt auto vrij moet blijven
  want anders kunnen wij niet veilig meer winkelen

 5. Reuze benieuwd hoe raadslid Pauw nu stemt. Eerder stemde hij – om de PRO Sliedrecht-wethouder in het zadel te houden – voor de 4 andere leden van de fractie waren tegen. Als de motie van D66 komt, dan zullen nu alleen hij, de SGP/CU en de VVD voor zijn (die waren het toen ook nl. en dat lijkt me consequent). Dat is geen raadsmeerderheid meer.

 6. D66 Sliedrecht bereidt een motie vreemd voor. Deze dienen wij in op dinsdag 26 oktober bij de besluitvormende raad. Of het college moet eerder met een bevredigende oplossing komen. Motie vreemd dien je in als het onderwerp van de motie die avond niet op de agenda staat.

 7. Omdat onze gemeenteraad beweert ????”er voor de bewoners te zijn”:????

  In deze fase kan onze gemeenteraad naar aanleiding van “voortschrijdend” inzicht, hun besluit om autoverkeer in betreffend gedeelte Kerkbuurt toe te laten, nog intrekken op basis van nut en draagvlak bij omwonenden,

Plaats een reactie

*=Verplicht veld