Bewoners beleven spannend avontuur achterop de motor

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Wekenlang hadden ze er naar uit gekeken. Zaterdag 18 augustus 2018 was het eindelijk zover. Zeventien bewoners van De Hooghe Dijck trokken de stoute schoenen aan om achterop zware motoren een rit door de Alblasserwaard te maken.
 
De stoere mannen (met een hart van goud) van Stichting Knights Templar Motorcyclist Charity Organization zetten zich graag in voor het goede doel en bezorgen velen een onvergetelijke dag. Zo ook vandaag! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Een grote grijns verscheen op alle gezichten, toen acht motoren en twee trikes zaterdagmorgen rond 10.30 uur met luid geronk het parkeerterrein opreden. Locatiemanager Jettie Dubbeld van De Hooghe Dijck ontving de motorrijders hartelijk in ontmoetingsruimte ‘t Vlot. 
 
Triomfantelijke blikken
De groep van zeventien bewoners werd in tweeën verdeeld en na koffie, thee en koek ging de eerste groep naar buiten om achterop de motoren te stappen. Met triomfantelijke blikken in de ogen gingen ze op pad om een rit van ongeveer 22 km door de Alblasserwaard te maken. Na ongeveer een half uur was de eerste groep weer terug op het parkeerterrein. Het was inmiddels ‘Hoogh Tijd’ voor de lunch. Het personeel van de Hooghe Dijck had in de tussentijd een lange tafel volgezet met twee soorten soep, belegde broodjes, diverse soorten drank (uiteraard non-alcoholisch) en fruit.
 
Groot saamhorigheidsgevoel
De motoren van de merken BMW, Harley Davidson, Honda en Triumph én de twee trikes met VW-motoren kregen in de tussentijd even de gelegenheid om af te koelen.  Na gezellig samen eten was het tijd voor de tweede groep om dezelfde rit te gaan maken. Weer éven enthousiast reden de motorrijders met hun ‘bijrijders’ door het fraaie landschap in de polder. Het was voor bewoners en personeel van De Hooghe Dijck weer een bijzondere dag om met veel plezier op terug te kijken. De motorrijders – allen met een groot saamhorigheidsgevoel – hadden er ook zichtbaar van genoten!   

Plaats een reactie

*=Verplicht veld