Bewoners beginnen petitie tegen bouw bij Dreespark en voor groen Sliedrecht

SLIEDRECHT – Omwonenden van het Dr. W. Dreespark zijn dinsdag 19 september 2023 een handtekeningenactie begonnen, omdat volgens hen sprake is van misleidende informatie. “Alsof het alleen zou gaan om afbraak oude schoolgebouw met vervangende nieuw laagbouw.” De petitie staat hier online.

De locatie waarover de petitie gaat. De presentatie op 3 juli 2023 voor de bouwplannen voor de westzijde van de Maaslaan had een lage opkomst door vakantieperiode en omdat volgens de schrijver van de petitie niet alle omwonenden zijn geïnformeerd. “Maar dit gaat heel Sliedrecht aan. Het bleek niet om alleen sloop schoolgebouw te gaan, maar ook het plan voor grote appartementen blokken.” (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Zoveel parkgroen is er volgens de indiener van de petitie niet in Sliedrecht. “En er liggen stevige verdichtingsplannen om Sliedrecht onnodig vol te bouwen.

Tweede petitie
Er zal volgens de indiener van de petitie ook een online petitie komen tegen het doortrekken van de provinciale weg over bronbad De Lockhorst heen. “Dat zal worden gesloopt en de korfbal, moestuinen, boogschietvereniging en ijsbaanterrein die moeten plaatsmaken voor een drukke weg die zo de kinderboerderij in het Feitsmapark ingaat. Dit heeft effect op de dorpskern van Sliedrecht. Het groene, sociale en veilige aspect. Zelfs de omgeving van het Burgemeester Feitsmapark staat ingekleurd als bouwput”, aldus de indiener van de petitie.

12 gedachten over “Bewoners beginnen petitie tegen bouw bij Dreespark en voor groen Sliedrecht”

 1. Informatie avond in de Lockhorst misschien? Kunnen de omwonenden horen wat precies de plannen zijn. En kunnen ze natuurlijk hierop reageren.

 2. Natuurlijk wordt van een bestuur van het dorp verwacht vooruit te kijken. Maar alle plannen, van die weg door Sliedrecht naar Noord die alles onderweg raakt, de sluipwegen waar Wijngaarden last van krijgt tot de brandweerkazerne en het Dreespark, blijken geen voorlopige ontwerpen te zijn maar gewoon plannen die de gemeenteraad passeren. Soms mag je 5 minuten de Raad toespreken maar serieuzer wordt het niet. En die Raad eist niet dat er echte inspraak van de bewoners is voordat er een plan wordt goedgekeurd.

  Met handigheidjes als niet iedereen uitnodigen, of op een rare tijd, volgt een globale toelichting op wat er gaat gebeuren, het liefst in verschrikkelijke marketingtermen en zetten we de inwoners, die vaak ook met alternatieven komen, gewoon aan de kant.

  Je ziet nu, ook in Sliedrecht, waardoor die kloof tussen politiek en inwoners ontstaat. Zelfs een garantie dat Sliedrechters bij de toewijzing voorrang krijgen is niet te geven dus dat wordt afwachten. Deze aanpak is zo onnodig en onjuist.

  Je merkt ook dat de ontwerpers Sliedrecht niet kennen, dat ze niet weten hoe druk het nu al is, dat ze het gebruik van pleinen en groen (die paar parkjes) onderschatten, dat we al zo versteend zijn etc. Zo moeilijk is het niet om alles vol te bouwen. Je kunt op het groen van Drijberplein een prachtig strijkijzergebouw plaatsen van 4 hoog maar zoiets doe je niet.

  De Raad laat het afweten. Het raakt ze blijkbaar niet. Ze stemmen op onduidelijke plannen vol met rare termen en vinden het blijkbaar best, niet beseffend dat het vertrouwen daardoor echt verdwijnt. Zelfs de mogelijke zware vervuiling van de grond, net als in Sliedrecht West, komt niet eens aan de orde.

  De Raad is het enige gekozen orgaan. Hierbij dus een oproep om tenminste voordat een besluit wordt genomen, dat de inwoners uit de betreffende omgeving echt inspraak krijgen. Anders ben je het lidmaatschap van dit belangrijke orgaan niet waard. Ga als Raad in overleg met de plannenmakers van de omgeving waar iets gaat veranderen, neem ze serieus. En ga dan pas stemmen.

  Maar de Raad is altijd stil dus zal hier wel opnieuw niet op reageren.

 3. Er is een woningtekort! Bouwen vind ik en snel. Laat iedereen eens nadenken. Er zijn mensen die geen woning hebben, zoals mijn zoon. Hij is geboren in Sliedrecht en moet jaren wachten op een woning.
  Het is triest dat mensen alleen maar aan zichzelf denken. Als zij maar goed zitten, kan de rest…

 4. Waar kan ik tekenen voor deze mooie plannen 😁? Je zult zien dat de omgeving er hoe dan ook van opknapt, het park incluis. Wel belangrijk dat plannen ook vlot ten uitvoer worden gebracht en dat het ‘Maaslaanproject’ geen Winklerplein 2.0 wordt.

  P.S. Tegen de Eiffeltoren was er eerst ook heel wat weerstand. Inmiddels wordt het beschouwd als een architectonisch meesterwerk en is het één van Frankrijks bekendste en meest bezochte bouwwerken 😉

 5. Mag ik hard op denken? Bedrijven weg kopen bij het gemeentehuis en verplaatsen naar één centraal industrie gebied en een mooie en goede lokatie aanbieden. Een mooi gebied omdaar woningen tebouwen.

  Ontlasting van industrie verkeer door het dorp.
  Ik zeg een win win.

  Of wilt u straks in een app, woning tussen de a15, industrie, betuwelijn en het spoor gaan wonen met een beetje extra uitstoot?

  Tis maar een idee.

 6. Ton Spek komt best af en toe sympathiek over.
  Houd hem wel goed in de gaten!
  Is Ton Spek namelijk ondertussen de belangen van Sliedrecht en haar inwoners aan het verkwanselen? Het begint er op te lijken dat Ton Spek zich hoofdzakelijk inzet voor projectontwikkelaars en bouwondernemers, in plaats van de eigen inwoners. Luisteren naar de inwoners en daarop acteren staat niet op zijn wensenlijst vrees ik. Wat krijgen wij als het aan Ton Spek ligt? Verkeersdrukte en onveiligheid, geen groen, geen veilige speelplaatsen, hoogbouw, geen zwembad, weinig recreatiemogelijkheden. Als hij met zijn overspannen ambities naar elders vertrekt laat hij de ellende bij de inwoners achter.

 7. Ik hoop dat iedereen de petitie gaat ondertekenen om de dwaze ambtenaren te laten stoppen met hun snode plannen. De zogenaamde verdichtingsplannen zijn niets anders dan verstikkingsplannen. Er is al veel te weinig groen in Sliedrecht onze kinderen kunnen nergens meer spelen. Ook voor onze viervoeters is er niet genoeg ruimte maar ons wel hondenbelasting laten betalen. Er is nog ruimte genoeg om te bouwen onze sportvelden kunnen met gemak binnen één jaar verhuizen naar over het spoor. En op de plaats van de huidige voetbalvelden kunnen dan appartementen gebouwd worden. Ook op het terrein van de watertoren wat al tientallen jaren braakliggend is kunnen appartementen gebouwd worden.

 8. ik denk laat het zo blijven zoals het nu is
  denk ook aan de veiligheid van de kinderen en oude mensen
  dat is mijn mening

Plaats een reactie

*=Verplicht veld