Bewoners willen minder verkeer door woonwijk en goede uitvalswegen

SLIEDRECHT – De laatste tijd bereikt de redactie van Sliedrecht24 klachten van bewoners om de nieuwe woonwijk Baanhoek-West te bereiken en weer uit te rijden. Ze zijn vooral aangewezen om richting de rotonde aan Menuet / Ouverture te rijden. Daardoor moet veel gemotoriseerd verkeer door de wijk, waarin vooral jonge mensen met kleine kinderen wonen. Een aantal bewoners maakt zich daar zorgen om.

Bewoners van Baanhoek-West vinden het niet prettig dat er zo weinig ‘uitvalswegen’ zijn. “Zo gevaarlijk hier! Echt een aandachtspunten voor de gemeente!”, schrijft één van de bewoners op Sliedrecht24 Facebook. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Enkele recente reacties op Sliedrecht24 Facebook. “Een extra uitgang in de wijk kan geen kwaad en op iets kortere termijn dan nu gepland staat”, schrijft een bewoner. Een andere stelt bij de plaats waar donderdagmiddag 6 december 2018 nog een ongeluk gebeurde: “De gemeente moet iets doen. Ik hou mijn hart vast voor mijn eigen kids die hier een paar keer per dag moeten oversteken.” Gepleit wordt ook vanwege het omrijden om naar Sliedrecht-Centrum te gaan voor het openen van de busbaan. 

Reactie
Wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen en Verkeer reageert vrijdagmorgen 7 december 2018. “Deze berichten hebben mij al eerder bereikt. Recent heb ik op suggestie van een bewoner een rondje door de wijk gelopen en met name op het verkeer gelet. Ook toen zag ik onveilige situaties. Zoals je hoort, heeft het m’n volle aandacht, juist ook in samenspraak met de projectontwikkelaar”, zegt Spek. 

4 gedachten over “Bewoners willen minder verkeer door woonwijk en goede uitvalswegen”

 1. Ik denk dat je het probleem niet helemaal goed begrepen hebt, Kees. Het probleem is niet dat er wegen door de wijk lopen, het probleem is juist dat er maar 1 uitgang is uit de wijk, waar dus iedereen langs moet. Dat is niet alleen vervelend voor de mensen bij wie het verkeer langs de voordeur gaat, maar ook voor degenen die letterlijk nu al kilometers om moeten rijden. Daarnaast is het heel onveilig.

 2. Als alle mensen nu eens de auto weg doen heb je ook geen verkeer meer in de wijk !

  Mensen blijven toch zeuren, het is een wijk waar wegen in geplaatst zijn, bedoeld om van A naar B te komen maar niemand wil verkeer door de wijk en zitten zich suf te verzinnen hoe ze daar vanaf kunnen komen ze hebben het liefst dat het verkeer via de buurman gaat als ze er zelf maar geen last van hebben.

 3. D66 Sliedrecht heeft herhaalde keren hier het college al op gewezen, tot op heden geen enkele reactie.
  In het College Uitvoeringsprogramma staat hier geen beleidsvoornemen over.
  Het te verwachten verkeerscirkulatieplan zou nog een mogelijkheid geven.
  Maar dat laat ook op zich wachtten.
  De ontwikkelaar is de laatste die zich hier mee bezig moet houden.
  De gemeente moet bij het opstellen van plannen goed opletten, daarmee worden dit soort fouten voorkomen.

 4. Ik heb ook al eens bij de gemeente gevraagd of ze de optie hebben overwogen om de bussluis die dicht bij de rotonde licht, te verplaatsen of weg te halen. Dan kan iedereen via de sonate en de rotonde de wijk uit, en door de tweede bussluis die blijft liggen, kan er nog altijd geen sluipverkeer richting station. Maar het lijkt wel alsof de betreffend gemeente-medewerker dit niet wilde snappen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld