Bestuurders Drechtsteden op prinsjesdagontbijt

SLIEDRECHT / DORDRECHT – Een aantal Sliedrechtse bestuurders schoof woensdagochtend 16 september 2015 aan bij het Drechtsteden Prinsjesdagontbijt in Dordrecht. Het samenwerkingsverband de Drechtsteden organiseerde het onbijt dit jaar voor de zesde keer. 

Tijdens het ontbijt, wordt de betekenis van de Troonrede en de Miljoenennota voor de regio besproken. (Foto Drechtsteden)

De plannen van het Rijk voor het komende politieke jaar en de accenten ervan voor de regio Drechtsteden worden geanalyseerd. Wat betekent het beleid van de rijksoverheid het komende politieke jaar 2015-2016 voor de samenwerkende Drechtsteden? Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de regionale economische ontwikkeling? En wat betekent het voor de regionale versterking van de arbeidsmarkt?

Vertegenwoordigers
Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, de Drechtraad, lokale gemeenteraden, het Drechtstedenbestuur, de colleges van burgemeester en wethouders en andere externe relaties nemen deel aan het Prinsjesdagontbijt.

Brok
Drechtstedenvoorzitter Drs. A.A.M. Brok: “We nemen de vroege vogels mee langs de plannen die gisteren, op Prinsjesdag werden gepresenteerd. We zien dat we dit jaar als maritieme topregio opnieuw worden gesterkt in onze koers. Wel zijn we meer dan ooit afhankelijk van internationale ontwikkelingen, zoals de eurokoers, olieprijs en renteontwikkeling. In de plannen van de rijksoverheid zagen we graag meer aandacht voor innovatie, één van de speerpunten in onze regio. Maar we kunnen onze maritieme kracht verder mobiliseren met de maatregelen die in de Troonrede en de Miljoenennota worden aangekondigd.”

Gemeenten
Het Prinsjesdagontbijt wordt in verschillende gemeenten in Nederland georganiseerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld