Bestuur Door Water Fit blaast zwemseizoen nieuw leven in

SLIEDRECHT – Het Bestuur van de Sliedrechtse Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) is donderdagavond 1 april 2021 op ludieke wijze het water van het buitenbad in gesprongen. Het bestuur gaf daarmee uiting aan een gevoel van blijheid dat DWF eindelijk weer het zwembadwater in mocht duiken.

Vanwege corona mocht DWF niet in het water trainen. Door met opblaasartikelen in het water te duiken gaf DWF aan dat zij het zwemseizoen én de vereniging nieuw leven willen inblazen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Na de eerste lock down waren we blij dat we weer mochten trainen. We hebben zelfs onze zomerstop ingekort om zo veel mogelijk leden weer te laten zwemmen. Het was een grote domper toen de tweede lock down een feit werd. Met videofilmpjes, motiverende spreuken hebben we getracht de moraal binnen de vereniging te behouden. Maar niets is beter dan elkaar weer in levenden lijve, gezond en wel, te zien. Samen trainen is toch gezelliger”, zegt DWF-bestuurslid Peronne van Kooij-Kraaijeveld.

Conditie
DWF vindt het erg fijn dat zwemmen weer enigzins mogelijk is en de condietraining weer op te pakken. Van Kooij: “Hopelijk kunnen we snel weer als team echt waterpolo spelen”, aldus Chris den Breejen, bestuurslid DWF en zelf waterpoloër. Ook voorzitter John van Heteren is blij: “We zien dat bij een aantal zwemmers de conditie iets minder is geworden, dus daar gaan we hard aan werken. Het is goed dat ook onze jeugd weer het water in mag. Veel sportverenigingen mochten open doordat men buiten kon trainen, maar helaas bleef onze trainingsruimte gesloten. Fijn dat we nu ook eindelijk weer mogen. Dat doet een mens goed!”

Contributie
DWF heeft onlangs ook een tijdelijke contributieverlaging aangekondigd om zo haar leden tegemoet te komen. Dit kon doordat de overheid een compensatie heeft toegezegd.

1 april
Het bestuur van DWF trekt de lijn van ‘blazen’ nog even door. Alle leden kregen een uitnodiging om een flesje bubbels op te halen ter gelegenheid van het feit dat er weer zwembadwater was. Dat flesje bubbels bleek bellenblaas te zijn. DWF wilde er een feestje van maken. En wat is een feestje zonder bellenblaas? Bellenblaas is niet alleen leuk maar ook een goed om je ademhalingstechniek te oefenen. En goed ademhalen is essentieel bij zowel het zwemmen als bij een pot waterpolo. Online krant Sliedrecht24 is mediapartnet van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld