Japans restaurant Oishi Fusion

Beroepsbeoefenaren staan volgende maand op Alblasserwaard On Stage

SLIEDRECHT – Voor de tweedejaars leerlingen van de VMBO scholen Griendencollege, Calvijn CS de Hoven en het Wellantcollege De Bossekamp vindt maandag 10 februari 2020 van 13.30 uur in partycentrum De Lockhorst aan Sportlaan 1 voor de zevende keer het beroepenfeest Alblasserwaard On Stage plaats. Professionals vertellen de leerlingen over hun beroep.

De leerlingen kunnen alles wat ze willen weten over het beroep, misschien wel hun droombaan, vragen. Al een groot aantal professionals heeft zich aangemeld. De slogan is ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’ Het gaat erom dat jongeren al vroeg kennismaken met beroepen en zo een juiste keuze kunnen bepalen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Projectleider van Alblasserwaard On Stage is Edith van Belzen. Veel bedrijven en professionals hebben zich
de afgelopen edities – en ook voor de komende editie –  met veel enthousiasme aangemeld. “Deze mensen kennen het vak. Ze kunnen als geen ander de jongeren informeren over het beroep en vertellen hoe een werkdag eruitziet en wat het werk zo leuk maakt”, aldus Van Belzen.

Doe Dag
Het doel van de gesprekken tijdens het beroepenfeest op 10 februari 2020 is, dat een leerling een afspraak maakt met een vakman of -vrouw. De leerling kan dan tijdens de Doe Dag zien en ervaren wat het vak inhoudt. Heel belangrijk is dat de leerling ook echt iets kan doen tijdens de Doe Dag van Alblasserwaard On Stage dinsdag 18 februari 2020.

Voorbereiding
De leerlingen zijn op dit moment bezig met de laatste voorbereidingen. Er zijn maandag 20 en dinsdag 21 januari 2020 netwerktrainingen voor de leerlingen. Deze wordt door externe gegeven en hier gaan ze aan de slag met hoe ga je met iemand in gesprek, hoe begroet je iemand. De leerlingen maken hun Top 3 van droombanen. Van Belzen: “We willen daarom graag zoveel mogelijk van die droombanen tijdens On Stage laten zien.”

Oproep
Beroepen die mee willen doen, kunnen zich nog opgeven. Voor de organisatie is het soms best een uitdaging. “Er hebben zich al 80 deelnemers aangemeld. Maar we hopen dat dat er nog veel meer worden. We hopen bijvoorbeeld nog op een fotograaf, verkoper mode, boswachter, accountant en profvoetballer”, zegt Van Belzen. Beroepen kunnen zich hier online aanmelden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld