Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Belangstellenden voor vrijwilligersjob kunnen zich oriënteren in Baggermuseum

SLIEDRECHT – Het Nationaal Baggermuseum gaat vernieuwen en wil het bestaande team van vrijwillige medewerkers uitbreiden. Daarom houdt het museum vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2019 een vrijwilligersoriëntatiedag tijdens de openingstijden van het museum van 13.30 tot 17.00 uur.

Het technisch-maritiem museum is gevestigd in monumentale panden waarin één van de vroegste baggerpioniers, Adriaan Volker, woonde en werkte. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Vanwege nieuwe ambities zoekt het Baggermuseum vrijwilligers op verschillende terreinen. Voor het team museumontvangst zijn er vacatures voor gastvrouw of gastheer, als rondleider of medewerker museumcafé. Ben je technisch of heb je twee rechterhanden? Kom dan bij het team tentoonstellingsbouw en onderhoud. Interesse in de museale collectie? Het Baggermuseum bezit vele scheepsmodellen, voorwerpen, foto’s en boeken, die beheerd en geregistreerd worden. “Voor alle vrijwilligersfuncties kunnen cursussen worden aangeboden”, laat het museum weten. Op de oriëntatiedagen kunnen geïnteresseerden kennis maken met het werk, om zo een goed beeld te krijgen van wat er van de vrijwilligers wordt verwacht. “Iedereen is welkom voor een kijkje achter de schermen”, zegt het Baggermuseum.

Baggeren
De baggerindustrie en waterbouw waardoor Nederland al eeuwen beroemd is, staat in het Nationaal Baggermuseum centraal. Dijken, kanalen, polders en andere waterwerken komen voort uit baggeren. Baggeraars staan over heel de wereld bekend om hun kennis van waterbouw. De Nederlandse baggervloot is internationaal bekend van stranden ophogen, vliegveld- en wooneilanden aanleggen, en het bevaarbaar houden van rivieren en kanalen.

Aanmelden
Je opgeven voor de vrijwilligersoriëntatiedag kan via info@baggermuseum.nl of door binnen te lopen bij het museum. Informatie of een vrijblijvend gesprek kan ook: Bernard Hilgers conservator@baggermuseum.nl of bel tel. 06-10754703.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld