Bekende cabaretiers komen aan het woord in Elektra-podcast

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een podcast genoemd naar het Sliedrechtse jongerencentrum Elektra. Vrijdagavond 24 april 2021 vertelden de cabaretiers Wouter Monden, Erik van Muiswinkel en Guido Weijers daarover in het tv-programma Op1 (BNNVara) op NPO1. Wouter Monden interviewt collega’s in Elektra-podcast over hun ‘meest afschuwelijke optredens’ uit hun carrière. Hij haalt met comedians en cabaretiers herinneringen op aan shows die ze liever waren vergeten. 

Het jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Het is genoemd naar een legendarisch jongerencentrum. Ik begon met spelen ongeveer in 2010 en als je in Elektra in Sliedrecht ging spelen, dan waren er comedy-avonden. Als je daar moest spelen, dan zeiden collega’s: succes! Het was een bijzondere plek. Heel veel mensen hebben er gespeeld, maar binnen… het was rumoerig, iedereen kwam daar heen om gewoon te roken, te blowen…rokerig, peuken, joints…”, vertelde cabaretier Wouter Monden over zijn podcast-initiatief. Erik van Muiswinkel: “Daar heb ik niet gespeeld. Dat is me bespaard gebleven.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Ook cabaretier Guido Weijers herinnert zich nog jongerencentrum Elektra. Weijers: “Zeker! Zeker heb ik daar gespeeld. Ik heb het overleefd. Dan hebben we het over twintig jaar geleden.” Monden: “Je kon er meters maken. Er is een avond. Je mag spelen. Je bent hartstikke blij dat je kan. Dan kom je aan. Dan zie je het en denk je… nouja,…We gaan dit doen!”. Volgens Weijers kwam ‘de comedian om te spelen, maar het publiek kwam niet persé om te kijken.’ “Alleen als ze het leuk vinden, dan beslissen ze zo halverwege ‘hij is wel leuk’, laat hem maar komen!”, vertelde Weijers lachend in het programma.

Rode draad
In de Wouter Mondes Elektra-podcast komen zo’n tachtig mensen aan het woord, die verhalen over hun meest vreselijke optredens. Monden: “De rode draad is, denk ik, dat iedereen toch zo graag wil, toch gelooft dat het die avond toch gaat lukken dat ze ongeacht de omstandigheden, ongeacht de plek – waar iedereen zou denken ‘dit ga ik niet eens proberen ik ga het toch doen. Mij gaat het lukken!” “Alle factoren, die bijdragen aan een ramp, die komen allemaal langs”, aldus Van Muiswinkel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld