Basisscholen maandag dicht vanwege code rood

SLIEDRECHT – De besturen van de basisscholen in Sliedrecht en Papendrecht (OPOPS) en de Vereniging Christelijk Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht (VCOPS) hebben besloten de scholen maandag 15 februari 2021 gesloten te houden vanwege de voorspelde verraderlijke gladheid door ijzel met bijbehorende code rood voor het verkeer. Uitzondering is de Johannes Calvijnschool. Een groot deel van de leerkrachten komt van buiten Sliedrecht. Daarom wordt er geen risico genomen. Er is ook geen noodopvang!

De basisscholen in Sliedrecht blijven maandag gesloten vanwege de verwachte ijzel, zoals de Roald Dahl. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Ouders / verzorgers van de leerlingen zijn per e-mail geïnformeerd. “Het KNMI heeft code rood afgegeven, omdat er verwacht wordt dat het spekglad wordt als gevolg van ijzel. Omdat het daarom onverantwoord is om personeel, leerlingen en ouders naar school te laten komen heeft het bestuur van onze stichting OPOPS besloten dat de scholen in Sliedrecht en Papendrecht morgen gesloten zijn. Er is ook geen noodopvang mogelijk, aangezien we kinderen uit verschillende groepen niet mogen mengen. Wij rekenen op uw begrip”, schrijft zondag 14 februari 202, kort na 20.00 uur, directeur Marianne Bor-van den Berg van openbare basisschool De Wilgen. Dat dit voor veel ouders buitengewoon vervelend is, beseffen de scholen terdege. Desondanks hopen ze op begrip voor het besluit. 

Buitengewoon vervelend
De VCOPS schrijft: “Reizigers krijgen maandagochtend in heel Nederland te maken met verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Om die reden heeft het KNMI code rood afgegeven. Vanwege de veiligheid van de kinderen, ouders, leerkrachten en overige medewerkers hebben de scholen van VCOPS besloten om alle locaties in Papendrecht en Sliedrecht gesloten te houden. Er kan om hierboven genoemde reden ook geen noodopvang plaatsvinden en er wordt geen onderwijs op afstand gegeven.  Dit is voor iedereen buitengewoon vervelend. Zeker omdat we al geruime tijd gesloten waren. We hopen op uw begrip”, aldus het bestuur van VCOPS. 

Code geel
Maandag om 05.40 uur meldde het KNMI code geel voor onder meer de provincie Zuid-Holland. Het lijkt vooralsnog mee te vallen met de gladheid op de wegen. Toch blijft het opletten, want met name op straten waar ijs / sneeuw ligt en op stoepen kan het soms glad zijn.

1 gedachte over “Basisscholen maandag dicht vanwege code rood”

  1. zeer wijs scholen dicht te houden. ik viel op straat bij bouw gezondheid centrum.
    zie er vaak moeder,s met kleuters en oudere kinderen richting school gaan.
    ik zelf wat pijn in handen en rug gaat wel weer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld