Badkamerkoor Sliedrecht krijgt ook volgend seizoen vervolg

SLIEDRECHT – De knoop is doorgehakt! Het experiment Badkamerkoor Sliedrecht krijgt een vervolg. “Na drie keer zingen komen wij tot de conclusie. Het badkamerkoor is een groot succes en gaat ook het komend seizoen door.  Maar wij gaan het een tikkie anders doen. De liedjes zullen wat makkelijker mee te zingen zijn op het eerste gehoor”, zegt zaterdag 13 april 2019 mede-initiatiefnemer Johan Lavooi. 

Badkamerkoor Sliedrecht zingt vrijdag 7 juni nét niet vals. De repetitie van mei gaat niet door. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Ook de leiding gaat over in andere handen. Lavooi: “Met de dirigent Robert Vuijk zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat hij een hoger niveau nastreeft dan wij doen. Ons idee is nog steeds gewoon lekker zingen, zoals je dat thuis onder de douche ook doet. Vanaf 7 juni staan enkele leden van  de zanggroep Tisnennyfals voor het koor met een repertoire van de betere Nederlandstalige en Engelse liedjes. Goed proberen te zingen blijft wel voorop staan. Het wordt geen kroegkoor.” 

Naar Dordrecht
Lavooi weet dat ze het met zoveel mensen niet iedereen naar de zin kunnen maken. “Voor degenen die houden van de aanpak van Robert Vuijk hebben wij goed nieuws. Zij kunnen iedere eerste of tweede zaterdagochtend van de maand terecht in het Dordrechts Museum waar hij de leiding heeft van het Badkamerkoor Dordrecht”, zegt Lavooi. De verandering kunnen volgens hem helaas nog niet voor vrijdag 10 mei doorvoeren. Deze avond gaat dus niet door. 

Open voor ideeën
Er wordt dit jaar naast vrijdag 7 juni 2019 gezongen op vrijdagavond 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december 2019. Lavooi: “De formule blijft. Voor iedereen die dit leuk vindt zonder dat er eisen worden gesteld aan je zangtechniek. Geen lidmaatschap en geen verplichting. Je betaalt per keer. En wij blijven open staan voor andere ideeën. Wat ons betreft zijn wij nog steeds in opbouw en moeten probeersels mogelijk blijven.”

1 gedachte over “Badkamerkoor Sliedrecht krijgt ook volgend seizoen vervolg”

  1. Wat een fantastisch initiatief. Ik had er nog niet van gehoord, maar ik word er enthousiast van.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld