Japans restaurant Oishi Fusion

Auto en fiets met elkaar in botsing op Stationsweg

SLIEDRECHT – Op de Stationsweg ter hoogte van het zebrapad/fietsoversteekplaats nabij het A15-viaduct is dinsdag 19 mei 2020 een fietser gewond geraakt. Bij het oversteken kwam de bestuurder van de fiets in botsing met een automobilist.

Het ongeluk gebeurde iets over 08.30 uur. De fietser liep volgens de Politie Rotterdam lichte verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

12 gedachten over “Auto en fiets met elkaar in botsing op Stationsweg”

 1. Beste mensen luister nou eens goed.
  Iedereen kent de verkeersregels, als er haaientanden staan moet je stoppen en voorrang geven is dat nou zo moeilijk ?
  Of het nu een fiets, brommer, motor, of auto is hou je aan de regels en meer niet geen uitzonderingen.

 2. Noelle, het verkeer is geen spelletje doeslief. In het verkeer gelden regels die, wanneer fatsoenlijk bedacht en iedereen ze opvolgt, de beste doorstroming moeren geven en waarvan het niet de bedoeling is dat iedereen er wat van maakt: zou n mooie boel worden! Of het dan ideaal is dat fietsers moeten wachten, of autos moeten gaan stoppen? Geen idee, laat dat aan de experts over om uit te denken. Beste optie lijkt mij 1 overgang maken, en die fiets/voetgangerveilig inrichten.

 3. Fietsers rijden vaak gewoon door zonder uit te kijken, en auto’s rijden vaak veel te hard. Het is een overzichtelijk kruispunt. Ik fiets altijd maar stap altijd af, bij de rotondes zo ie zo, zijn allebei onoverzichtelijk.

 4. Waarom kan er net als op de Deltalaan bij de Anne de Vriesschool geen door de oversteker te activeren verkeerslicht worden geplaatst?

 5. DUBBELE REGELGEVING ROTONDES SLIEDRECHT
  Fietser Hardveld Giessendam rijdt Sliedrecht binnen 1e Rotonde Sportlaan GEEN voorrang richting Papendrecht via Thorbeckelaan op 2 ROTONDES GEEN voorrang haalt collega op de Sonate gaat via Rotonde Ouverture heeft dan WEL Voorrang op naar Papendrecht
  GEVOEL van Rechtsongelijkheid.
  Gezin met schoolgaande Kinderen kind 1 heeft een aanrijding Rotonde Thorbeckelaan gaf en heeft GEEN voorrang gevolg Fietskapot schaafwond wie betaald de Schade?
  Kind 2 zelfde gezin aanrijding Rotonde Sonate Noordkil had en heeft WEL voorrang schade wordt vergoed door de tegenpartij.
  Bericht ontvangen 23Mei 2018 over deze Dubbele Regel Geving
  Op 16 Mei 2017 heeft de Gemeenteraad besloten de huidige Voorang Regels niet te veranderen.
  Dan lees ik Raadspraat 3.10 2019 Hr Joop de Vries C.D.A.
  In Sliedrecht heeft de fietser GEEN Voorrang bij de ROTONDES
  Zijn de twee ROTONDES op de Ouverture plotseling Papendrechts grondgebied?

  Ter info de ANWB geeft en heeft geen voorkeur maar stelt dat UNIFORMITEIT voor een goed begrip voor de WEGGEBRUIKER Noodzakelijk is.

  Succes en gezondheid dat laatste moet je koesteren

  Gijs van Harskamp

 6. Ik ben helemaal verrast door deze reacties. Ik neem aan dat het allemaal Sliedrechters zijn die reageren. Die kennen nota bene de situatie. En er ligt ook een zebrapad en dat weten we allemaal. Alert reageren vereist dan ook dat je daar wat vaart mindert. Hoeveel moeite is dat nou helemaal?

  Helemaal eens met Noelle. Die fietsers staan daar soms in de regen en wind en wij zitten comfortabel in een auto, radio aan, droog, warm. En zij zijn dankbaar dat ze, soms eindelijk, over mogen steken. Daardoor stopt de stroom aankomend verkeer ook waardoor ze door kunnen. Onlangs stopte ik ook en achter mij (ik reed 30 want ben bekend daar) hard toeteren. Ik heb het maar als een aanmoediging gezien en netjes teruggetoeterd.

  Het alternatief zou kunnen zijn, ter bescherming van voetgangers en fietsers, om stoplichten te plaatsen. Dat lijkt mij een slecht idee. Maar dan zeuren auto’s niet meer omdat ze gewoon moeten stoppen. Dat is toch vreemd gedrag…..een lampje rood en groen en het is acceptabel om fietsers door te laten rijden?? Does lief is inderdaad een beter alternatief.

  Wel eens met Riens dat je de regels niet moet aanpassen. Op deze manier kan de auto hoffelijk zijn en de fietser alert omdat die weet dat ze geen voorrang hebben.

 7. Misschien leren die fietsers het op deze manier een keer af, fietsers hebben geen voorrang en gaan dat daar ook zeker niet krijgen omdat het een doorgaande weg is en er dan files ontstaan. op rotondes zouden ze best voorrang mogen hebben, dat is overal behalve in sliedrecht

 8. Sorry, Hr. van der Hel, en wellicht ook anderen: het verschil Sliedrecht/Papendrecht speelt hier helemaal niet. Dat betreft de verkeerspleinen, kom ik nog op terug.
  Hier betreft het niet meer dan het oversteken bij een voorrangsweg, en dan heeft de fietser ook heel gewoon voorrang te geven.
  Doch probleem hier wordt veroorzaakt door een fiets-oversteekplaats DIRECT NAAST een V.O.P. waar de voetganger altijd voorrang heeft. Komt in Sliedrecht op meer plaatsen voor. En dat geeft geen verwarring, maar wel uitnodiging voor misbruik door fietser. Die is nog al eens gewend aan “even de V.O.P nemen”…. verschilt nog geen halve meter.

  Bij de verkeerspleinen heb ik sowieso een duidelijke mening: Houdt dat in Sliedrecht in ’s hemelsnaam zoals dat nu is!!! Dan kijk ik naar de verschillen in GEVAAR (Gaat niet om fietsertje pesten!). Daar is juist het gevaar van ernstige ongevallen, dat VEEEL belangrijker is. Fietsers hebben dan wel voorrang maar zijn juist door de ronding, de spiegels voor vrachtverkeer en bussen e.d. daar buiten de “dode hoek”. Soms letterlijk dodelijk. Ik zie juist de ernstige ongevallen in de praktijk dikwijls voorbijkomen op verkeerspleinen in Papendrecht en elders in de regio. Hier zelden. In Sliedrecht niets aan veranderen dus.

 9. Ik geef als het kan voorrang aan fietsers en overstekende wandelaars.
  Je krijgt anders van heel veel mensen de kans niet.
  Ik word meestal bedankt met een hand opsteken.
  Doeslief!

 10. Eens met Denis. En dat probleem (voorrang nemen resp. geven) doet zich op meerdere plaatsen voor in Sliedrecht.. Ik erger me vaak als een fietser weer eens voorrang krijgt (terwijl deze haaientanden voor zich heeft dus moet stoppen) ik abrupt moet stoppen omdat de auto voor mij voorrang geeft en dat niet de bedoeling is en ik achter mij een hele sliert auto’s zie groeien. Trek gewoon de landelijke regels nu eens door zodat we allemaal weten of een overstekende fietser wel /geen voorrang heeft… Waarom is dat verschil er in regelgeving tussen bijvoorbeeld Papendrecht en Sliedrecht?

 11. Als fietser heb je nergens bijna voorrang In Sliedrecht.
  Stimuleren meer om met de auto te gaan.
  Als voetganger moet je daar ook oppassen ze rijden gewoon door als je al op het zebrapad staat.

 12. Was er niet bij dus kan hierover weinig nuttigs zeggen, maar wat wordt er vaak idioot overgestoken door fietsers… als een kip zonder kop de weg overscheren, waar ze geen voorrang hebben. Heeft de automobilist het vaak nog gedaan ook, want tsjah, zwakkere verkeersdeelnemer. Kansloos!
  Minimaal zo gevaarlijk zijn de automobilisten die halsoverkop remmen om een fietser -die geen voorrang heeft- voorrang te verlenen.

  Voor nu vooral sterkte en beterschap voor het slachtoffer, en wellicht kan de gemeente eens nadenken over een veiligere oversteekplaats. 2 zo kort na elkaar maakt de situatie er ook niet handiger op!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld