ASVZ neemt nieuwe duofiets voor rolstoelgebonden cliënten in gebruik

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij ASVZ locatie Merwebolder aan de Touwbaan is maandagmiddag 8 juli 2024 een speciale duofiets in gebruik genomen, waarop een ASVZ-medewerker kan fietsen met een aan een rolstoelgebonden cliënt. De fiets is er gekomen dankzij giften, die huisarts Cees Vos december 2023 kreeg van zijn relaties en patiënten toen hij stopte met zijn praktijk. Daar werd nog wat geld bijgelegd door sponsoren. 

De bijzondere elektrische fiets. Met op de foto v.l.n.r. ASVZ-medewerker Debby Oskam, huisarts Cees Vos en ASVZ-bewoner Marco (met toestemming op de foto – red.). (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto. 

Het is een kostbare fiets. Nieuw kostte deze ruim € 12.000,–. Dat de fiets grotendeels werd gefinancierd met giften, die de huisarts ontving voelt voor Cees Vos fantastisch. Hij wil dan ook iedereen die eraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Hij is sinds 1 januari met pensioen. 

Oude fiets weg
De kostbare fiets staat bij ASVZ achter slot en grendel; ze zijn er zuinig op en hij is verzekerd. Vos kwam samen met zijn vrouw even kijken toen de nieuwe fiets uit de staling werd gehaald. Vos was al tijdens zijn praktijk betrokken bij ASVZ en nu nog steeds. In goed overleg is destijds gekozen voor de nieuwe fiets. De oude had tien jaar dienst gedaan en had problemen met o.a. de batterij.

Tekst gaat verder onder foto.

Haren in de wind
Vos is bijzonder tevreden dat de fiets er is gekomen. Ook bij ASVZ noemen ze de fiets een aanwinst. “De fiets wordt niet alleen voor het plezier gebruikt, maar bijvoorbeeld ook als we richting het Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk gaan. Het is fijn dat de cliënten met de haren in de wind kunnen. Als wij het niet met hun doen, dan gebeurt er niets en zitten ze alleen te zitten”, vertelt ASVZ-medewerker Debby Oskam. Tijdens een rit is de rolstoel stevig vastgemaakt en krijgt de cliënt een gordel om. De bestuurder van een dergelijke fiets moet wel over stuurmanskunst beschikken. 

2 gedachten over “ASVZ neemt nieuwe duofiets voor rolstoelgebonden cliënten in gebruik”

  1. Helemaal mee eens Leo.
    Een dergelijke fiets betekent zo enorm veel voor zowel bewoners als de medewerkers (-sters).
    Ook leuk om onze h.a. nog eens terug te zien 😀

  2. Hoe fijn is het om te lezen dat deze fiets er is gekomen door toedoen van de afscheid nemende dr Vos. Als huisarts was hij al top maar ook zijn betrokkenheid bij bewoners van de ASVZ is geweldig. Jammer dat hij als huisarts in Sliedrecht is gestopt, maar het pensioen is hem gegund. Verder is dr van Affelen een waardige opvolgster hebben wij mogen ervaren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld