Asielzoekers worden nu donderdag verwacht in crisisnoodopvang

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Niet woensdagmiddag, maar zeer waarschijnlijk donderdag 22 september 2022 wordt een groep van vijftig asielzoekers verwacht in de crisisnoodopvang, die is gerealiseerd in gebouw De Reling, onderdeel van het gemeentekantoor aan de Industrieweg. 

Het was maar goed dat de groep woensdagmiddag niet in Sliedrecht aankwam. Het zou een ‘koude ontvangst’ worden, want er was niemand van het college, vertelde communicatie na vragen van online krant Sliedrecht24, om hen even welkom te heten of de hand te schudden. Of dat donderdag anders is, is niet bekend. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Dat werd tegen 18.00 woensdagavond 21 september 2022 verteld aan journalisten, die ondertussen al enkele uren stonden te wachten op een bus uit Ter Apel. “Foutje COA”, was de mededeling. De gemeente Sliedrecht deelde even na 20.00 uur woensdagavond mee, dat er alsnog een bus is vertrokken naar Sliedrecht. Dat zou betekenen dat aankomst woensdagavond laat is.

Borden ontbreken
Het deel waar de asielzoekers komen is De Reling. Dat is op hetzelfde terrein als het gemeentekantoor. De Reling is nu onderdeel van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, zolang het crisisnoodopvang is. Dat werd eerder dinsdagmiddag aan de media meegedeeld, die werden rondgeleid. Beveiligers hadden de opdracht gekregen om iedereen van het terrein te houden onder wie ook journalisten. Die werden verwezen naar de openbare weg. Dat leidde woensdagmiddag tot discussie. Vanuit online krant Sliedrecht24 werd erop gewezen dat het terrein met de parkeerplaatsen ook tot openbaar terrein behoort, zolang er op het hekwerk geen bordje ‘Eigen terrein’ hangt. Bovendien heeft het terrein dezelfde toegang als mensen die gemeentelijke zaken willen regelen of ambtenaar zijn en aan het werk gaan. Er is geen omheining rond de opvang, wel om het terrein. Bovendien ontbreekt bij de ingang op het hekwerk een bordje dat er nu andere regels gelden vanwege crisisnoodopvang, waardoor de beveiliging bijvoorbeeld mensen van het terrein bij de opvang kan sturen. Wethouder Roelant Bijderwieden, die huiswaarts keerde, beaamde dat naar bordjes gekeken moet worden. De crisisnoodopvang blijft tot en met uiterlijk 31 december 2022 in het deel aangrenzend aan het gemeentekantoor. Elke avond om 23.00 uur gaat het hek dicht.

1 gedachte over “Asielzoekers worden nu donderdag verwacht in crisisnoodopvang”

  1. Dit vind ik dus een raar bericht. Een paar dagen geleden stond er al op Sliedrecht 24,een bericht dat de vluchtelingen zouden komen. Hoezo de gemeente weet van niets? Raar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld