Aquila Throwdown van start in bronbad De Lockhorst

SLIEDRECHT – De jaarlijkse editie van de tweedaagse ‘The Aquila Throwdown’ is vrijdagavond 27 oktober 2023 van start gegaan in een overvol bronbad De Lockhorst. The Aquila Throwdown is een CrossFit toernooi georganiseerd door eigenaar Jeroen Bakker van CrossFit Sliedrecht, samen met 30 vrijwilligers van deze CrossFit box. Ook zaterdag 28 oktober 2023 zijn er workouts.

Bij dit toernooi wordt er in vier workouts verspreid over twee dagen gestreden om de titel van de fitste man of vrouw. Er doen veel deelnemers mee uit de regio onder wie zeven atleten uit Sliedrecht. (Foto CrossFit Sliedrecht)

Vrijdagavond is het een traditie om een workout in het zwembad te organiseren. Dit jaar moesten de atleten daarvoor gedurende acht minuten steeds banen heen en weer zwemmen en aan de overkant van het zwembad in het touw klimmen (zie ook de foto). De workout van gisteravond werd bij de mannen gewonnen door Bart Drechsel van RTM Lifestyle Gym en bij de vrouwen door Yara Beukers van Impact Sports Academy.

Nieuwe workouts
Zaterdag 28 oktober 2023, vandaag, wordt er bij CrossFit Sliedrecht verder gestreden in nog drie workouts. In workout 1 komt er een turnonderdeel: ‘de ringen’ aan bod in combinatie met conditie en kracht. In workout 2 wordt er gekeken wie de beste ‘weightlifter’ is en workout 4 eindigt in een sprintrace met roeien, zandzakken en finish op een obstakel. Toeschouwers zijn gedurende de hele dag welkom tot 17.00 uur in de loods van CrossFit Sliedrecht aan Sportlaan 351.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld