Amerikaanse artiesten op bühne in The Moonshine

SLIEDRECHT – Twee internationale acts komen zaterdag 19 mei 2018 in The Moonshine aan Stationsweg 3, namelijk met Battlehootch en The Deltaz uit de Verenigde Staten. Met The Deltaz in het hoofdprogramma belooft een avond te worden om van te smullen. Ook deze avond is de entree weer gratis, dus redenen genoeg voor een volle avond genieten, vanaf 21.00 uur. Rond de klok van 22.00 uur begint de hoofdact.

“We gooien er echter nog een schepje bovenop met een band uit de geboorteplaats van de psychedelia, San Francisco, in het voorprogramma Battlehooch!”, schrijft The Moonshine.

Battlehootch brengen psychedelische rock gemixt met pop en af en toe een uitschieter naar de blues of zigeuner. De muziek is dan ook moeilijk in een hokje te stoppen, maar staat altijd garant voor een feestje. Battlehootch bestaat voor 100% uit tourdieren die in Amerika vrijwel continue onderweg zijn in hun Battlemobiel. Hoewel de band af en toe een andere indruk weet te wekken weten de heren dondersgoed wat ze doen. Onder de deken van ongein gaan dan ook stiekem geweldige muzikanten schuil die maar 1 ding willen: De wereld veroveren met Battlehooch. Een volledig Californische avond met twee bands in The Moonshine.  

Tekst gaat onder video verder.
Bekijk hier alvast een voorproefje.

The Deltaz komt uit het zonnige Los Angeles. Ze werden gevormd door twee broers, John en Ted Siegel, toen zij nog op high school zaten. Gedurende meer dan 10 jaar werd door de broers hard gewerkt om een breed scala aan sounds onder de knie te krijgen, van zware blues en psychedelische rock tot klassieke country en folk. Al spelend in hun zelf gebouwde studio in de heuvels met uitzicht op Los Angeles smeedden zij wat inmiddels het kern geluid van The Deltaz is worden. Als vaste headliners in het restaurant “The Old Place” werden The Deltaz opgemerkt voor Rick Rosas (Neil Young, Joe Walsh) die een mentor voor de broers werd. Gedurende hun vele tours wisten ze ook de aandacht te trekken van alt-country act The White Buffalo en Mississippi Blueslegende Watermelon Slim, met wie zij sinds dien meerdere malen hebben samen gespeeld. Daarnaast was hun muziek inmiddels te horen in tv programma’s als Party Down South op CMT (Country Music Channel) en Jersey Shore op MTV.

Tekst gaat onder video verder.
Bekijk hier een preview van deze bijzondere band.

Ted is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de beste gitaristen van de “independent scene” in Los Angeles. Ook John heeft inmiddels een stevige reputatie opgebouwd door zijn geweldige drum skills gecombineerd met indrukwekkende mondharmonicaspel waarbij het publiek steevast onder de indruk is van zijn coördinatie. De combinatie van sterke vocale harmonieën, krachtig muzikaal vakmanschap en een meer dan geweldig repertoire maken van The Deltaz een band die staat als een huis. Het wordt een bijzondere avond met twee bands uit de Verenigde Staten, die naar het Baggerdorp komen. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld