‘Alzheimer Nederland opnieuw erg te spreken over gemeente Sliedrecht’

SLIEDRECHT – “Alzheimer Nederland is opnieuw erg te spreken over de manier waarop de gemeente Sliedrecht zich inzet”, laat woensdag 18 november 2020 wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn weten in een College Informatiebrief (CIb) aan de leden van de gemeenteraad.

Sliedrecht is sinds 31 januari 2019 officieel dementievriendelijk. Op die datum is door gemeente Sliedrecht en Alzheimer Nederland het convenant ‘Dementievriendelijke gemeente’ ondertekend.

Compliment
In oktober 2020 is het meetinstrument van Alzheimer Nederland opnieuw ingevuld. Het meetinstrument van Alzheimer Nederland meet op verschillende onderdelen: kennis van de omvang van de problematiek, beleids- en planvorming, structuur en afstemming, ontwikkeling van een dementievriendelijke gemeente, deskundigheidsbevordering, ondersteuning mantelzorgers en respijtzorg. Vat schrijft in de CIb: “Het meetinstrument laat zien dat Sliedrecht nog steeds op alle onderdelen ruim boven het landelijk gemiddelde scoort. Dit is wat Alzheimer Nederland voor ogen heeft als een dementievriendelijke gemeente. Een mooi compliment voor alle betrokken professionals!”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld