Alzheimer Café Sliedrecht: ‘Als je dementie hebt op jonge leeftijd’

SLIEDRECHT – In grand café De Biesbosch in verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200 is maandag 6 november 2023 een avond van het plaatselijke Alzheimer Café. Je krijgt een inkijkje in het leven van iemand bij wie op jonge leeftijd de diagnose dementie is vastgesteld. De avond begint om 19.30 uur (tot 21.30 uur); inloop vanaf 19.15 uur.

Christa Reinhoudt was nog geen vijftig jaar, toen ze de diagnose alzheimer kreeg. Jarenlang werkte ze bij een inloophuis, maar ze merkte dat ze dingen vergat of collega’s merkten op dat ze dingen meerdere keren zei.

Christa Reinhoudt was 47 jaar toen ze de diagnose ziekte van alzheimer kreeg. Arjan Buyserd, bijna 60, uit Arkel kreeg vorig jaar de diagnose. Zij vertellen hoe het alals je een progressieve ziekte hebt, hoe het leven met dementie is en wat hun leven bemoeilijkt. Maar ook wat hen helpt.

Elke maand
Het Alzheimer Café is op elke eerste maandagavond van de maand een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners of familieleden. Maar ook voor vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact. Er is voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar en kunnen boeken gratis worden geleend.

Vervoer
Meer informatie op Sliedrecht Doet. Wie niet op eigen gelegenheid kan komen, mag contact opnemen met Het Bonkelaarhuis. Neem dan contact op met het Mantelzorgpunt, tel. 0184-420539 of stuur een e-mail naar: mantelzorg@bonkelaarhuis.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld