Alzheimer Café met als thema ‘Veerkrachtig blijven als mantelzorger’

SLIEDRECHT – Het thema van het Alzheimer Café in grand café De Biesbosch aan Kerkbuurt 200 (verpleeghuis Waerthove) is maandag 9 januari 2023 ‘Veerkrachtig blijven als mantelzorger’. Normaal is het Alzheimer Café altijd op  de eerste maandagavond van de maand, maar dat is deze keer een weekje opgeschoven. De avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.15 uur. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

Spreker is Kim Dirkse (foto) van MantelzorgNLpro. Suzanne Lankhorst van het Mantelzorgpunt gaat met haar in gesprek. 

De zorg voor een naaste is vaak vanuit een vanzelfsprekendheid, mooi om betekenisvol voor de ander te kunnen zijn, maar soms ook zwaar. Wat is nodig om als naaste het eigen leven in balans te houden om de zorg voor een naaste vol te houden? Welke opties aan vervangende mantelzorg zijn er? Kim Dirkse van MantelzorgNLpro vertelt daarover. 

Andere themabijeenkomsten
Inmiddels zijn ook de andere data bekend. Het komend half jaar zijn de thema’s ook vastgelegd: 

  • Maandag 6 februari 2023: Het levenstestament
  • Maandag 6 maart 2023: De juiste hulp en financiering
  • Maandag 3 april 2023: Theatervoorstelling Jet en Harrie
  • Maandag 1 mei 2023: Vrijheid en veiligheid

Het Alzheimer Café in Sliedrecht is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact. Er is altijd voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er informatiemateriaal en boeken gratis te lenen.

Meer informatie
Wie meer wil weten, kan contact opnemen met het Mantelzorgpunt van Het Bonkelaarhuis, tel. 0184-420539 of een e-mail sturen naar: mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld