Almkerk laat Sliedrecht opnieuw in ’t stof bijten

ALMKERK / SLIEDRECHT – Sliedrecht moest dinsdag 10 mei in een door-de-weekse competitieronde op bezoek bij laagvlieger Almkerk, dat enige weken geleden zijn eerste overwinning van dit seizoen boekte op de Lockhorst. Ook dinsdagavond 10 mei 2022 was Sliedrecht in Almkerk niet bij machte om deze hard werkende ploeg, die inmiddels enige plaatsen op de ranglijst is gestegen, op de knieën te krijgen. Met een 3-1 nederlaag werd Sliedrecht opnieuw terecht gewezen.

Niels Nieuwesteeg (No.13) omringd door drie tegenstanders. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Al in de eerste minuut schoot Dennis Verhoef tegen de onderkant van de lat en maakte Sliedrecht direct duidelijk dat het de lijn van afgelopen zaterdag wilde doortrekken. Binnen tien minuten waren de rollen echter omgedraaid. Met wat hulp van scheidsrechter Ron Collé, die toeliet dat de Sliedrechtse goalie Jasper Sprong met de bal over de doellijn werd gedrukt, kwam Almkerk onverwacht aan de leiding (1-0).

Razendsnelle uitvallen
In het vervolg van de eerste helft ontspon zich een spannende, maar absoluut geen goede wedstrijd. Wel veel strijd en wat kansen voor Sliedrecht, maar steeds was doelman Luc van Dongen de sta-in-de-weg. Almkerk wist Sliedrecht te bestrijden door veel mensen achter de bal te houden en met razendsnelle uitvallen tegenstoten te forceren die zeker niet ongevaarlijk waren. Toch kon uiteindelijk vlak voor rust Roy van ’t Hoog de gelijkmaker binnenschieten na een pass van Rodney Huijgen.

Inzet en vechtlust
In de allereerste minuut van de tweede helft kreeg Almkerk een strafschop die door Jelle Stalenhoef werd benut (2 1). Daarna was het hoofdzakelijk Sliedrecht wat de klok sloeg. Met veel meer balbezit, maar nauwelijks kansen probeerde Sliedrecht uit alle macht langszij te komen, maar Almkerk toonde een enorme inzet en vechtlust, waar Sliedrecht maar moeilijk mee kon omgaan. Enkele aanvallende wissels brachten ook geen verandering, maar de schade werd nog groter toen tien minuten voor tijd een uitbraak van Almkerk niet goed werd verwerkt en Areano van Seters zelfs 3-1 kon scoren. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg die een enorme inzet toonde en vocht voor lijfsbehoud in de eerste klas. Zaterdag 14 mei 2022 komt SVL uit Langbroek op bezoek op sportpark De Lockhorst, aanvang 14.30 uur.