Albert Schweitzer ziekenhuis vraagt aandacht voor chronische ziekte IBD

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Bij het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt vandaag, vrijdag 19 mei 2023, stilgestaan bij IBD, een verzamelnaam voor de chronische darmontstekingen ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Het is ‘Wereld IBD Dag’ en wordt extra aandacht gevraagd voor patiënten met IBD.

Elke dag staat de ziekenhuisafdeling maag-darm-leverziekten met hoofd, hart en ziel klaar voor patiënten met deze vaak onzichtbare aandoeningen, die enorme impact kunnen hebben op het dagelijks leven. De komende tijd zal er daarom extra aandacht zijn om de wensen en doelen van oudere patiënten met IBD in kaart te krijgen. Daarmee hopen ze de zorg steeds meer op hen te kunnen afstemmen. Ze werken daarin samen met ziekenhuizen in de regio en met de patiëntenvereniging Crohn & Colitis NL. (Foto Albert Schweitzer ziekenhuis)

IBD kent geen leeftijd. IBD is een chronische ziekte waarbij patiënten vaak al op jonge leeftijd de diagnose krijgen en hier de rest van hun leven mee om moeten gaan. Studeren, trouwen, kinderen krijgen, werken, genieten van je pensioen. Het kan allemaal beïnvloed worden door IBD. Speciaal dit jaar is er aandacht voor oudere patiënten met IBD. Omdat het een chronische ziekte is, geeft IBD ook op oudere leeftijd beperkingen. Een beetje extra aandacht hebben de oudere IBD-patiënten volgens het ziekenhuis zeker verdiend. “We willen ook hun een hart onder de riem steken en helpen om ambities te blijven waarmaken. Met de dagelijkse inzet van ons IBD-team (foto) hopen we bij te dragen aan waardevolle ervaringen ondanks IBD, ook voor wie op leeftijd is”, schrijft het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld