Japans restaurant Oishi Fusion

Activiteiten voor jeugd in Nationaal Baggermuseum tijdens voorjaarsvakantie

SLIEDRECHT – Zaterdag 22 februari 2020 en dinsdag 25 t/m zaterdag 29 februari 2020 van 13.30 – 17.00 uur organiseert hét Nationaal Baggermuseum activiteiten voor de jeugd. De kinderen mogen hun familie meenemen naar het museum aan Molendijk 204, waar er maar één van bestaat op de wereld.

Waar ligt de goudstaaf? Daarvoor worden echte speurneuzen verwacht in hét Nationaal Baggermuseum. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Voor de jonge bezoekers wordt het knutselen, speuren en de vaardigheid testen. 

Geluid
Er is een zoektocht naar Baggerbig. Baggerbig? Ja, een eigenwijs mini-varkentje dat is ontsnapt uit zijn hok. Af en toe geeft Baggerbig wel een geluidje, maar… Hij is nog steeds niet gevonden. In hét Nationaal Baggermusem is hulp nodig om hem te vinden. 

Goud
Lang geleden zijn goudstaven opgebaggerd. Er zou er nog één in hét Nationaal Baggermuseum moeten liggen, maar waar? Maak een ontdekkingsreis in het museum en probeer met wat aanwijzingen de verloren goudstaaf te vinden. 

Schipper
Er is een computerprogramma voor het testen van je vaardigheid als baggermeester van een sleephopperzuiger, schipper van een snijkopzuiger of stuurman op een binnenvaarder of een steenstorter. 

Kleuren en knutselen
Na het speuren is er ruimte om te knutselen. Er zijn kleurplaten van baggerwerktuigen en voor wie handig is of een beetje hulp krijgt, is er een bouwplaat om in elkaar te zetten. Verder kun je ook op een ouderwetse manier een bootje vouwen. Blijft het schip drijven? Probeer het maar. 

1 gedachte over “Activiteiten voor jeugd in Nationaal Baggermuseum tijdens voorjaarsvakantie”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld