Japans restaurant Oishi Fusion

Actie Retour Afzender leegt 100e emmer voor poort Chemours

door Hans van der Aa
DORDRECHT / SLIEDRECHT – Met niet aflatende inzet stortten de actievoerders van Retour Afzender op zaterdagmorgen 17 augustus 2019 de honderdste emmer ‘met PFOA en GenX vervuilde grond’ leeg voor de poort van chemiebedrijf Chemours aan de Baanhoekweg in Dordrecht. 
 
De actiegroep onder leiding van PvdA-kopmannen Anton van Rees en Joop Keesmaat verzamelt zich bij de emmers vervuilde grond. Voor de gelegenheid zijn de emmers in een cirkel opgesteld, met de honderdste emmer centraal in het midden. De actievoerders willen dat het chemiebedrijf DuPont / Chemours stopt met de emissie van giftige stoffen.(Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
De actievoerders fietsten vanaf station Sliedrecht Baanhoek voor de veertiende keer naar de overkant. Niet iedereen gelooft in de actie. Ze vinden dat de actievoerders bij de vergunningverlener moet zijn, de provincie Zuid-Holland. 

4 gedachten over “Actie Retour Afzender leegt 100e emmer voor poort Chemours”

  1. De rozen doen het goed, vruchtbare grond zo te zien. Giet wel een paar emmertjes over mn moestuin, kan geen kwaad zeggen ze, ben benieuwd naar de resultaten.

  2. Als zelfs een ezel zich geen tweemaal aan dezelfde steen stoot, dan vraag ik mij af wat de actievoerders van Retour Afzender zijn door voor de veertiende keer hun emmertjes bij het verkeerde adres te legen…

  3. Bedankt voor je waardevolle bijdrage meneer Hamburg maar wij bepalen graag zelf hoe we onze actie voeren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld