Aanpassing reserveringsvoorwaarden voor Drechthopper (Stroomlijn)

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Om de kwaliteit van het doelgroepenvervoer te waarborgen is het vanaf 1 januari 2022 alleen nog maar mogelijk om een rit te reserveren wanneer je dit minimaal vier uur van tevoren doet. Dat bericht maandag 27 december 2021 de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). 

Dit geldt uiteraard niet voor de zogenaamde spoedritten, die worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd. Meestal ligt hieraan een medische oorzaak ten grondslag. (Foto SDD)

Daarbij de SDD ook om de rit zoveel mogelijk tijdens de zogenaamde ‘daluren’ te reserveren. “Onder daluren verstaan we op werkdagen tussen 09.00 – 16.00 uur en na 18.30 uur; in het weekend en op feestdagen de hele dag.

Meerledig
De reden voor deze wijziging is volgens de SDD meerledig. “Maar waar het vooral om gaat is dat wij de reiziger hierdoor beter van dienst kunnen zijn. Bovendien volgen wij daarmee een landelijke trend waarbij langere reserveringstijden al in veel regio’s zijn ingevoerd”, aldus de SDD.

2 gedachten over “Aanpassing reserveringsvoorwaarden voor Drechthopper (Stroomlijn)”

  1. Ik vind het vreselijk dat ik steeds 4 uur moet wachten om terug te kunnen gaan. Naar maasstad voor een afspraak om 13.00 en dan pas om 17.00 terug kunnen. Slaat nergens op

  2. Ik ben het met deze nieuwe boekingsafspraak helemaal eens. Maar er wordt al enkele weken met een nieuw systeem van boeken gewerkt. Het is volgens de chauffeurs gewoon een drama, en het werkt van geen kanten. Wanneer denkt Stroomlijn dat deze wel gaan werken?
    Is het de bedoeling dat er met deze nieuwe werkwijze minder wacht tijden ontstaan voor de klanten.
    Wacht tijden van meer dan een half uur tot een uur zijn geen uitzonderingen. Als je dan belt krijg je altijd te horen- Het is momenteel erg druk. Probeer het later nog eens.- Dat is een standaard verhaal op dat bandje. Het zal een genot voor de klanten van Stroomlijn/Drechthopper zijn, als ze echt het kwartier voor/na eens waar konden maken, en het kunnen volhouden. Na diversen gesprekken namens gebruikers bij Stroomlijn en de WMO Sliedrecht, en diversen mails namens gebruikers naar wedhouder Heijkoop van Dordrecht welke bijzonder vervoer in zijn map heeft zitten. Gaat het af en toe redelijk.
    Dus laten we hopen dat als alle kinderziektes eruit zijn. De oudere en gehandicapten ervan uit kunnen gaan dat er verbetering gaat optreden. Wij gebruikers van Drechthopper vervoer zijn blij dat dit er voor ouderen en gehandicapten is. Het geeft toch een stuk meer vrijheid. Daar bedanken wij de Drechtsteden voor. Wij hopen dat de beste wens van Drechthopper voor het nieuwe jaar een beter tijdschema is. ( Inderdaad ja. Ik zit in een rolstoel. Ik kan ongeveer 15 meter lopen met krukken , en ben afhankelijk van de Valys en de Drechthopper)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld