Aanmelden voor koninklijke onderscheiding weer mogelijk

SLIEDRECHT – Ken jij iemand in je omgeving die in aanmerking zou kunnen komen voor de koninklijke onderscheiding? Het lintje is bedoeld voor mensen die zich bijzonder of zeer uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving en wordt doorgaans kort voor Koningsdag uitgereikt, de Lintjesregen 2022. 

Een koninklijke onderscheiding krijg je bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of bestuurswerk. Zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Maar je kunt ook een onderscheiding krijgen als je in een betaalde functie bijzondere prestaties verricht. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Prestaties die verder gaan dan wat je mag verwachten van iemand in die functie en niet alleen belangrijk zijn voor een bedrijf of een organisatie, maar ook voor de samenleving. De persoon kan voor een koninklijke onderscheiding mogelijk in aanmerking komen. 

Kandidaat aanmelden
Het opgeven van een inwoner van Sliedrecht moet uiterlijk vóór maandag 12 juli 2021 gebeuren. Neem dan contact op met het bestuurssecretariaat van de gemeente Sliedrecht e-mail: [email protected] of bel met tel. 0184-495816. Er wordt dan een afspraak gemaakt. Daarin wordt besproken waarom deze kandidaat een lintje verdient en welke gegevens moeten worden aangeleverd voor een voordracht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld