Aankomend journalist De Ruiter in schooldocu

SLIEDRECHT – Ze kwamen elkaar tegen bij een uitwisseling tijdens hun opleiding journalistiek. Kees de Ruiter uit Sliedrecht en Denis Talalaev uit de Russische plaats Zhukovsky, zo’n 35 kilometer ten zuidoosten van Moskou. Samen maakten zij een documentaire, die donderdag 17 november 2016 is afgemonteerd.

Denis Talalaev (links) en Kees de Ruiter tijdens de opnamen in Rusland. De Ruiter maakte in oktober dit jaar kennis met de Russische gewoonten en leefstijl. (Foto uit documentaire)

In de video legt Denis Talalaev uit dat hij tijdens een internationale uitwisseling journalistiek kennismaakte met 4e-jaars student audio-visuele media Kees de Ruiter op de opleiding Journalistiek, Windesheim in Zwolle. Ze raakten met elkaar bevriend en De Ruiter liet Talalaev Nederland zien, liet hem kennismaken met de Nederlandse gebruiken, de leefstijl, kortom de manier van leven en de activiteiten.
 
Rusland
In oktober, zo had De Ruiter beloofd, ging hij naar Rusland. Daar maakte Talalaev een documentaire van zijn komst, de Russische gebruiken en gewoonten, het eten en het leven daar. Talalaev gebruikte daarbij ook opnamen, die hij eerder in Nederland had gemaakt. De documentaire laat Kees de Ruiter zien in Rusland. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld