Koortsachtig overleg in jongerencentrum Elektra

SLIEDRECHT – De wethouders Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van Cultuur en wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Gemeentelijk Vastgoed voerden woensdagavond 11 december 2024 een koortsachtig overleg in het pand van jongerencentrum Elektra. 

Vermoedelijk spreken de beide bestuurders met mensen van SOJS / poppodium Elektra over de onrust van de afgelopen dagen over de openstellingstijd van het gebouw voor publiek en het gebruik van het poppodium Elektra. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

SOJS en het poppodium Elektra lieten afgelopen weekend van zich horen op social media. Dinsdagavond 10 december 2024 begon PRO Sliedrecht over het gebouw aan de Stationsweg tijdens een vergadering van de gemeenteraad en kwam met een (niet gehaalde) motie vreemd. Over de uitkomsten woensdagavond is niets bekend.

2 gedachten over “Koortsachtig overleg in jongerencentrum Elektra”

  1. Vergeten hoe het begon als de rosmolen die door jongeren bezet en bestuurd werd met minimale inmenging van instancies. Dat is langzaamaan verwaterd toen ik een paar jaar geleden binnenliep wist niemand er meer wat van af. Het leek wel een kleuterschool. Tijd dat de jongeren weer eens het heft in handen nemen. En ja dat begin weet ik nog goed inclusief de eerste vergadeeing die ik met mijn tape recorder opgenonen heb. Helaas kwijtgeraakt. Ben benieuwd hoe het verder zal gaan. We zullen maar niet praten over het feit dat er pogingen geweest zijn om het te sluiten vooral toen de bonkelaar met veel fanfare geopend werd. Dat is dus nooit een langdurig succes geworden en heeft handenvol geld gekost. Terwijl de Rosmolen bleef draaien met minimale kosten en zeker populair was bij de jongeren..

  2. De motie werd alleen gesteund door de PvdA en Slydregt.nu. Maar bijzonder is wel dat ook de VVD zich dinsdag afvroeg wat nu eigenlijk het plan is van het college. Men wil daar een debat over in de gemeenteraad. En terecht. Want het is wel duidelijk dat het college van Elektra een multifunctioneel centrum wil maken waar allerlei groepen en verenigingen gebruik van kunnen maken. Maar het college vertrouwt het beheer niet toe aan de SOJS.
    Maar wat wil men wel ? De wethouder verwees naar voorbeelden als Willem II in Den Bosch en de kroepoekfabriek in Vlaardingen. Maar die zijn qua grootte helemaal niet te vergelijken. Dat zijn grootschalige grootstedelijke accommodaties met veel werknemers en dus ook veel subsidie. Net zo groot of nog groter dan het Energiehuis in Dordrecht.
    Als hij dit serieus wil, dan zou dat revolutie zijn voor Sliedrecht en zeker voor de SGP-ChristenUnie.
    Wanneer komt het college met een realistisch idee ?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld