SGP-ChristenUnie stelt vragen over klachten over leefbaarheid in wijk

SLIEDRECHT – De fractie van SGP-ChristenUnie heeft dinsdagavond 10 november 2020 vragen gesteld over de leefbaarheid in de wijk, waarbij verband wordt gelegd met eerdere legale en latere illegale bewoning, zogenaamde onzelfstandige bewoning. In dit geval hadden de vragen betrekking op woningen in de Zwaluwstraat. 

Raadslid Jan Visser (achter, in het midden op de foto) stelde de vragen namens zijn fractie. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“Dit betekent in deze situatie: bewoning door verschillende arbeidsmigranten. Inwoners geven aan hier al langer en vaak bij de gemeente over geklaagd te hebben. Bij de ingekomen stukken voor de gemeenteraad zit een dergelijke brief van februari dit jaar van inwoners die onderbouwd hun bezwaren kenbaar hebben gemaakt bij de gemeente. Recent werd voor Zwaluwstraat 30 een Omzettingsvergunning aangevraagd”, sprak raadslid Jan Visser (SGP-ChristenUnie).

Klachten serieus
Diverse bewoners geven volgens Visser aan bezwaar gemaakt te hebben tegen de aangevraagde vergunning. Visser: “Wij vinden dat klachten van inwoners altijd serieus genomen moeten worden, illegale bewoning aangepakt moet worden en de gemeente de verantwoordelijkheid heeft de leefbaarheid van de wijk te bevorderen en te handhaven als de regels overtreden worden. Wethouder Ed Goverde (PvdA) van Bouw- en Woningtoezicht incl. handhaving vertelde namens het College van B & W dat één woning nu leeg staat en weer op de woningmarkt komt. Voor eoen andere woning loopt nog een procedure. “Naar klagers wordt altijd geluisterd en gekeken wat de gemeente er mee kan doen. De gemeente neemt het hoe dan ook serieus”, aldus Goverde.

2 gedachten over “SGP-ChristenUnie stelt vragen over klachten over leefbaarheid in wijk”

  1. Aantal jaren terug met ruim 10 omwonenden bezwaar aangetekend tegen het verhuren van in onze ogen starterswoning. Werd ongegrond verklaard. Je kunt bij verhuurder klacht indienen, haalt bewoners er uit en zet ze ergens anders in een woning. Zo verplaats je het probleem, en lost het niet op. Ook wordt de betreffende woning niet onderhouden, in onze ogen waardevermindering van onze huizen die wíj wel onderhouden.

    Zou fijn zijn als er geen vergunningen meer worden afgegeven, en de huidige woningen terugkomen op de markt voor onze kinderen die hier willen starten of verhuizen binnen de gemeente

  2. Meer als 7 jaar geleden speelde ook een soortgelijke situatie in de Genestetstraat alhier. De gemeente deed helemaal niets. Pers besteedde er aandacht aan en nog geen resultaat.Zelfs een gesprek met de toenmalige burgemeester had geen effect.
    Uiteindelijke werd er een omzettingsvetgunning aangevraagd maar dat werd weer ingetrokken door de eigenaar, een mede lander, omdat het geld ging kosten. Heel de wijk klaagde, geen actie. Ook druk naar de gemeente door de politie. Niets hielp. Het werd illegaal verhuurd en de gemeente kon i.v.m. privacy geen verdere mededelingen doen. Is de belastingsdienst/uvw e.d. instanties in kennis gesteld????
    Door onbekwaam gemeentebestuur wordt er niet opgetreden cq wordt het aangepakt. Controle/huisbezoek wordt gedaan overdag tussen 9 uur en 16 uur. Dan is er niemand thuis. Simpels – de huurders – werken dan. Dat moet je de gemeente dan ook nog uitleggen. Avonds als de overlast en ellende begint, dat dagelijks gebeurde, zag je niemand v an de gemeente en zaten ze kennelijk lekker thuis.

    Vele jaren terug was het al een groot probleem in de grote steden maar nu komen er steeds meer van deze praktijken voor.

    Welterusten ambtenaren en wethouders.

    Luisteren naar omwonende wordt nu wel gedaan maar nu eens aanpakken van deze illegale praktijken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld