Zwemselectie Door Water Fit derde in Regio West Competitie Poule C

SLIEDRECHT – De zwemselectie van Door Water Fit (DWF) is zaterdagavond 7 maart 2020 als derde geëindigd in poule C van de Regio West Competitie. Na een spannende finalewedstrijd wist de zwemselectie de derde plaat, van de acht verenigingen in de poule, te behouden.

Vier wedstrijden werden gespeeld in de Regio West Competitie Poule C. (Foto Door Water Fit)

De zwemmers van DWF lieten zich tijdens deze wedstrijd van hun beste kant zien en gingen iedere race in alsof het een finale was. Voorzitter en trainer/coach John van Heteren: “ik ben zo enorm trots op dit team. Met de beperkte middelen en kleine ploeg is het ontzettend knap om hier op de derde plaats te eindigen in een sterk bezette poule. Alle zwemmers hebben hieraan meegewerkt en mogen dan ook ontzettend blij en trots zijn op deze prestatie. Dit is een beloning voor het harde werk tot dusver dit seizoen en de beker gaat dan ook een mooi plekje krijgen in onze prijzenkast”. Van Heteren werd vervolgens zelf door zijn zwemmers geheel volgens traditie, met kleding en al, het water ingegooid.

Medailles
De beker was niet de enige prijs die DWF mee mocht nemen. Er waren ook nog individuele prijzen voor de zwemmers van DWF tijdens deze laatste wedstrijd in de Regio West Competitie. Puck Hogendoorn wist als eerste aan te tikken op de 50 meter vlinderslag en als tweede op de 100 meter vrije slag. Haar broer Bob wist twee keer als derde aan te tikken (op de 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag). Ook voor de zusjes Sanne en Lisa Nederveen waren er twee medailles. Sanne werd tweede op de 100 vrij en derde op de 100 school, waar Lisa 1e werd op de 100 vrij en tweede op de 100 school. De laatste medaille aan DWF kant was voor Vera van Houwelingen. Zij werd derde op de 100 meter vrije slag.

Ereplaats
Naast bovengenoemde prestaties zijn er ook vele persoonlijke records verbroken door de zwemmers van DWF. Dit zorgde uiteraard voor blije gezichten aan DWF-kant. De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is zaterdag 14 maart 2020. In Sliedrecht zal de zwemselectie proberen beslag te leggen op een ereplaats in de Nationale Zwemcompetitie 3e klasse regio west (bij het ingaan van de wedstrijd begint DWF op de tweede plaats in de tussenstand). De wedstrijd begint om 13.30 uur in bronbad De Lockhorst aan Sportlaan 1. Sliedrecht24 is mediapartner van Door Water Fit.