Zwemmers DWF hongerig na lange periode zonder wedstrijden

SLIEDRECHT – De wedstrijdzwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) kon zaterdag 10 juli 2021 na anderhalf jaar zonder wedstrijden eindelijk de zwemspullen weer eens aan doen om elkaar competitief uit te testen.

De wedstrijdzwemmers van DWF lieten zien hongerig te zijn na een lange periode zonder zwemwedstrijden, en zelfs een periode waarin zes maanden niet getraind kon/mocht worden, en wisten de ene na de andere PR (persoonlijk record) uit het water te vissen.

DWF, en alle andere zwemverenigingen van Nederland, waren door de Nederlandse zwemtop uitgedaagd om een onderlinge wedstrijd te organiseren. Dit lieten wedstrijdsecretaris van DWF Jan Paul Mosterdijk en voorzitter John van Heteren zich geen 2e keer zeggen en dus werd er binnen 1,5 week, volledig volgens coronaprotocollen, een wedstrijd op touw gezet waarbij de wedstrijdzwemmers van SG HGA (Startgemeenschap tussen ZVH Hardinxveld en SVO Groot Ammers) ook uitgenodigd werden om deel te nemen. Tijdens deze wedstrijd konden de deelnemers kiezen om mee te doen voor het 200 meter klassement of het 400 meter klassement. Deelnemers die kozen voor het 200 meter klassement zwommen alle slagen van de wisselslag 50 meter en deelnemers aan het 400 meter klassement deden van al deze slagen de 100 meters. In totaal werd uiteindelijk 37 PR’s verbeterd door 13 verschillende zwemmers.

Nog betere tijden
Amy Ambachtsheer en Liz Bijkerk zagen hun verhoogde trainingsarbeid beloond worden. Beide dames zijn, zodra er weer begonnen kon worden met trainen, een baan doorgeschoven en daar plukten zij zaterdag al direct te vruchten van. Met beide 5 PR’s (op alle vier de reguliere afstanden en op de aan het einde van de wedstrijd nog plotseling toegevoegde 100 meter wisselslag), kunnen zij terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd en kunnen zij alvast vooruit kijken naar het komende seizoen. Voor Puck Hogendoorn, Thijs Militie en Sofie van Vliet waren er allen vier PR’s. Zij wisten op alle vier de gezwommen afstanden hun tijd te verbeteren en lieten daarmee zien ook hongerig te zijn na een lange tijd zonder wedstrijden.

Debuut
Namens DWF maakten twee jonge zwemsters hun debuut tijdens deze wedstrijd. Aangezien het een vriendschappelijke wedstrijd was konden zij eens proeven aan het zwemmen van wedstrijden en dat deden zij niet onverdienstelijk. Anne Lotte de Vreede en Roos van Wingerden kunnen dan ook beiden terugkijken op een geslaagd debuut. Er waren verder PR’s voor Silas van Bekkum (1x), Lisa Nederveen (2x), Sanne Nederveen (1x), Sharon Voorsluijs (3x), Chantal Voorsluijs (3x), Kenji Bor (1x), Faye van Es (2x) en Evi Kleijn. De zwemmers van DWF kunnen na een moeilijk seizoen nu voorzichtig vooruitkijken naar het nieuwe seizoen waarin hopelijk wel veel wedstrijden  gezwommen kunnen worden. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen staat gepland zaterdag 28 augustus 2021. In het buitenbad van De Doetse Kom in Giessenburg staat dan De Doetse Kom bokaal op het programma. Online krant Sliedrecht24 is mediaparner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld