Zwemmers DWF halen clubrecords en limieten

ROTTERDAM / SLIEDRECHT – Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) liet zaterdag 17 december 2022 in Rotterdam zien, waar ze goed in zijn, namelijk winnen. Er was opnieuw sprake van een medailleregen. De laatste wedstrijd van het jaar voor DWF was de meerkamp, deel 1.

De wedstrijd begon met een lange afstand, de 400m vrije slag. Daar hadden vijf zwemmers zich voor opgegeven. Amy Ambachtsheer, Dena Ambachtsheer en Kenji Bor zwommen deze afstand voor de eerste keer. (Foto DWF)

Dena zwom een mooie tijd van 6:46.31 en Kenji Bor zette ook een snelle tijd neer, 6:27.33. Amy Ambachtsheer deed het in een tijd van 6:46.31 en behaalde een bronzen medaille. Daarnaast zwom Sharon Voorsluijs een mega persoonlijk record (PR) van 35 seconden. Liz Bijkerk haalde een flink persoonlijk record van 30 seconden en een zilveren medaille.

Verbeteringen
Voor, nieuweling, Lynn Vermeulen was dit haar eerste wedstrijd. Ze liet zien snel te kunnen zwemmen. De 50m vrije slag gaf een mooie tijd van 42.02 en de 50m schoolslag een tijd van 53.45. Dat was snel genoeg voor een zilveren medaille. Puck Hogendoorn kan trots terugkijken op de wedstrijd. Ze zwom vier PR’s gezwommen en behaalde vier medailles. Eerst de 50m vrije slag en hier zwom ze een kleine PR van achthonderdste en greep een gouden medaille. Gevolgd door de 200m wisselslag, waarbij ze haar tijd verbeterde met zes seconden en een bronzen medaille won. Daarna was de 50m schoolslag waarbij ze dertighonderdste sneller is geworden en een gouden medaille in de wacht sleepte. Als laatste de 25m rugcrawl, waarbij ze goud behaalde en haar oude tijd verbeterde met vijfhonderdste. Met haar nieuwe tijd van 16.53 verbeterde ze het oude clubrecord dames.

Provinciale kampioenschappen
Kenji Bor zwom op de 25m rugcrawl een PR van twee seconden en daarmee het clubrecord jongens onder de twaalf jaar verbeterd naar 19.48. Sanne Nederveen liet zien steeds sneller te zwemmen. Op de 200m wisselslag verbeterde ze haar oude tijd met ruim twee seconden. Zo finishte ze met een voorsprong van 50m als eerste en behaalde een gouden medaille. Op haar 50m vrije slag zwom ze een kleine PR van dertighonderdste en een bronzen medaille. Ook zwom ze door deze PR de limiet voor de Provinciale Kampioenschappen korte baan. Daarmee sluit ze zich als laatste aan bij de geselecteerde zwemmers die deelnemen. De Provinciale Kampioenschappen zijn 22 januari 2023.

Medailleregen
Verder zijn er medailles voor Dena Ambachtsheer (1e), Silas van Bekkum (2e), Nick Hogendoorn (2x1e), Vera van Houwelingen (3e), Thijs Militie (2e, 3e), Lisa Nederveen (3x2e), Sanne Nederveen (3e), Chantal Voorsluijs (2x2e, 3e), Anne-Lotte de Vreede (2x1e), Guus van Wingerden (2e, 3e) en Roos van Wingerden (1e, 2x3e). Er zijn PR’s gezwommen door Dena Ambachtsheer (1x), Silas van Bekkum (1x), Vera van Houwelingen (1x), Thijs Militie (2x), Lisa Nederveen (2x), Chantal Voorsluijs (3x), Anne-Lotte de Vreede (2x), Guus van Wingerden (3x) en Roos van Wingerden (2x). Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.