Zwalkend Sliedrecht verliest weer in slotfase

SLIEDRECHT – In een uitermate slechte wedstrijd heeft vv. Sliedrecht zaterdag 8 februari 2020 op sportpark De Lockhorst een gevoelige nederlaag geleden tegen Heerjansdam. En opnieuw in de voorlaatste minuut, evenals vorige week tegen Papendrecht. De gasten gingen met een 0-1 overwinning naar huis.

Verdediger Tim van Stek (Sliedrecht) speelde zaterdagmiddag een degelijke partij. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Keihard werken
Men ging er van uit dat de ploeg zich na de nederlaag van vorige week wel zou herstellen, maar aan het vertoonde spel was dit zeker niet af te zien. Heerjansdam, dat een moeilijke periode doormaakt en op de 12e plaats stond, had maar één opdracht en dat was keihard werken om Sliedrecht het beoogde spel onmogelijk te maken. En dat lukte zeker, want alhoewel er zich praktisch geen kansen voor deden, was er tien minuten voor rust een goede mogelijkheid voor de gasten. Keeper Donatz moest een harde inzet onklaar maken en vervolgens ook nog miraculeus de rebound stoppen.

Drukte centrum
De tweede helft was bijna een kopie van de eerste, waarbij Sliedrecht moeite had om een goede combinatie op de mat te leggen en Heerjansdam hard werkte, maar weinig kansen creëerde. Het aanvalsspel van Sliedrecht eindigde steeds in een veel te druk centrum vlak voor het doel van Heerjansdam. Ook enkele wissels in het team brachten hier geen verandering in.

Miste precisie
Toen twee minuten voor tijd de lange verdediger Mike Sloof meeging bij een corner en de bal onverwacht binnen tikte (0-1), was de tweede nederlaag op rij een feit. Sliedrecht was onmachtig om het simpele verdedigingsbolwerk te ontrafelen en miste op alle fronten de precisie om doeltreffend te worden. Daardoor blijft Sliedrecht weliswaar op een gedeelde derde plaats, maar de achterstand op de koploper is inmiddels tien punten. Zaterdag 15 februari 2020 speelt Sliedrecht in Leerbroek een uitwedstrijd tegen SVL, aanvang 14.30 uur.