Zwalkend Sliedrecht verliest van Montfoort

SLIEDRECHT – De toeschouwers van de wedstrijd Sliedrecht tegen Montfoort, de nummer 4 op de ranglijst van de eerste klasse C, werden zaterdag 14 april 2018 bepaald niet verwend. Het was weer een onsamenhangende wedstrijd van Sliedrecht, dat zoals eerder in voorgaande wedstrijden heel vroeg en onnodig tegen een achterstand aankeek, want na drie minuten was het al weer raak. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 1-3 verloren.

Manucho Adelino in duel met Montfoort-aanvaller. Ook deze wedstrijd nam Sliedrecht, dat momenteel een aantal belangrijke basisspelers mist, vanaf de start het initiatief, maar opnieuw moest het heel vroeg in de wedstrijd een treffer incasseren. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Over de rechterkant van Sliedrecht, kon Jort de Bruin een voorzet niet voorkomen en was spits Marck van Baal er als de kippen bij om 0-1 binnen te schuiven. Sliedrecht bleef optisch de sterkere ploeg, maar wist totaal geen gevaar te scheppen voor de uiterst bekwame doelman Verkerk. Toch kreeg Sliedrecht de kans om langszij te komen, want Sjoerd v.d. Waal werd binnen de 16-meterlijnen gevloerd. De toegekende strafschop, die in de uiterste hoek werd geplaatst door Dennis Verhoef, werd keurig door keeper Verkerk via de lat gepareerd. Sliedrecht bleef de bovenliggende partij, maar er werd te vaak fantasieloos gespeeld, er werd veel te lang door gedribbeld en bleef de eindpass uit of was onzuiver. Van afstand probeerde Sjoerd v.d. Waal met een volley nog gevaar te stichten en een trekbal Van Danny van Laarhoven werd door Dennis Verhoef op de lat geschoten, maar het vizier stond zeker niet scherp.

Elf spelers maar geen elftal
Montfoort daarentegen had niet veel kansen nodig. Eén van de sporadische tegenaanvallen leidde na een half uur tot 0-2, toen een voorzet vanaf de linkerkant niet werd geblokt en Eddy Vorm vrij kon scoren. De verdediging van Sliedrecht, normaal gesproken een solide basis van waaruit het spel wordt opgezet, was onder druk onzeker. Gezien de vele mutaties, door het ontbreken van o.a. Van Stokkum, Bommeleyn, Donatz, Chirill en Coen v.d. Waal, waren het elf spelers maar geen elftal dat samenspeelt. Na de wedstrijd moest trainer/coach Michel Langerak constateren dat zijn team bestond uit een paar groepjes spelers en geen hecht team. “Je moet als speler plezier hebben in het spel en samenwerken. Die samenwerking ontbrak, iedereen gaf zijn eigen invulling aan de wedstrijd. Als de persoonlijke instelling niet goed genoeg is, bereik je niets. Dit team was vandaag niet of nauwelijks te coachen”, verzuchtte de aan het eind van dit seizoen vertrekkende coach. Vlak voor de rust kwam Sliedrecht nog goed weg toen Marck van Baal een uitgelezen kans, opnieuw na een misser in de verdediging, net naast prikte.

Aansluitingstreffer
Na rust een iets beter spelend Sliedrecht, dat met Kenny Stuy v.d. Herik voor Danny van Laarhoven en een wat zwaarder bezet middenveld de tegenstander vastzette op eigen helft. De constante druk die Sliedrecht op het doel van Montfoort legde zorgde na ruim 10 minuten voor de aansluitingstreffer. Sjoerd v.d. Waal wist in een wirwar van spelers 1-2 te scoren. Op driekwart wedstrijd had Dennis Verhoef de grote mogelijkheid om gelijk te maken, maar zijn uithaal ineens op de pantoffel ging over het doel. Stuy v.d. Herik sleurde voorin goed en bezorgde de Montfoort-verdediging handen vol werk, maar de juiste pass op het juiste moment om hem te bereiken ontbrak vandaag. Mischa Groeneveld kwam Jeroen Muilwijk vervangen en hij zorgde ook voor de broodnodige fysieke tegenstand. Stuy v.d. Herik was met een vliegend schot tien minuten voor tijd nog bijna bij de gelijkmaker, maar de bal vloog net naast. In blessuretijd kwam Montfoort nog goedkoop aan een nog ruimere voorsprong, toen Sliedrecht in een ultieme poging op een gelijkspel, te ver vooruit stond en invaller Jurdany Koster 3-1 kon scoren.

Nachtkaarsje
Opnieuw een zwakke wedstrijd van Sliedrecht, dat moet oppassen dat het seizoen niet als een nachtkaarsje uit gaat. Het feit dat de smalle selectie momenteel wordt geplaagd door veel blessures werkt ook niet in het voordeel, maar de juiste inzet en wedstrijdmentaliteit tonen en zorgen dat het elftal een eenheid is, moet van de spelers zelf komen. Zaterdag 21 april 2018 zijn er opnieuw kansen, want dan speelt Sliedrecht weer een thuiswedstrijd en wel tegen L.R.C. uit Leerdam, aanvang 14.30 uur.