Zonnenberg voltrekt in dijksynagoge 800e huwelijk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Een bijzonder moment vrijdagmiddag 24 juli 2020 in de Dijksynagoge aan de Rivierdijk. Gijs Zonnenberg – al twintig jaar actief – voltrok daar het 800e huwelijk in zijn loopbaan als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). 

Vol trots staat Gijs Zonnenberg in de deuropening van de Dijksynagoge, waar hij vrijdagmiddag het huwelijk van het nieuwe echtpaar Lutgerink heeft voltrokken. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Bruid Maria Kadijk en bruidegom Barnie Lutgerink gaven elkaar het jawoord in de geliefde trouwlocatie. De bruid – afkomstig uit Sliedrecht – gaat met haar echtgenoot in Haarlem wonen.

Blauwe toga
De gemeente Sliedrecht benoemde Gijs Zonnenberg op 1 augustus 2000 tot BABS en op 17 augustus 2000 werd hij beëdigd door de Arrondissementsrechtbank te Dordrecht. Hij draagt zijn blauwe toga dus al bijna twintig jaar en dat doet hij vol trots.

Buiten Sliedrecht
Zonnenberg fungeert ook als BABS voor gemeente Molenlanden. Hij was dit in het verleden ook bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Zonnenberg heeft als trouwambtenaar op verschillende en bijzondere locaties in Nederland zijn ‘sporen achtergelaten’. De enthousiaste ambtenaar doet dit werk nog steeds heel graag en zegt iedere keer heel dankbaar te zijn om zoveel gelukkige gezichten te zien.

1 gedachte over “Zonnenberg voltrekt in dijksynagoge 800e huwelijk”

  1. Het was een bijzondere bijeenkomst waarbij Gijs Zonnenberg aan het begin en aan het einde ook nog heeft geblazen op de sjofar, de ramshoorn. Dat gaf een plechtig accent.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld